ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

Централна и Североизточна България Паметници, защитени от Юнеско, и още природни красоти през есента Изтегли програмата в .PDF

Централна и Североизточна България image

От: 19.10.2018 До: 21.10.2018

3 дни / 2 нощувки

Цена: 207 BGN / 106 EUR

Еми какво – решихме да Ви предложим и една „кратка музикална форма“ в разгара на есента. С пауза от няколко години, отново искаме да ви заведем в Североизточна България, за да ви покажем някои от най-интересните историческите обекти там, гарнирани с красива природа. И така, по-долу виждате програмката за едно пътуване в средата на октомври когато есента е украсила двата каньона, които ще посетим – ЕМЕН, Великотърновско и ИВАНОВО, Русенско – казват, че е най-хубаво тогава там.

И други красоти ви чакат, и немалко култура и история – доста наситено ще е, но пък си заслужава! Заповядайте!

Програма:

19 октомври, 08:47 ч /петък/  – тръгване от нашето си място, паркинга пред стадион „Васил Левски”.

Пътуване София – пещерата Очите на бога – с. Емен. Този ден ви чакат две красиви места в родината, уж толкова близки до София, но непознати за мнозина от вас. Първо – спирка в уникалната пещера Очите на Бога (наричана още Проходна), която е току на главния път София – Плевен. Гледката отвътре е наистина божествена! После продължаваме за Емен – друго близко и непознато място. Разходка из красивия каньон там. Някъде по път – ще се хапне. Нощувка при нашите приятели от хотел „Имението”: www.imenieto.com.

 

20 октомври /събота/ – потегляме първо за Арбанаси – там има една уникална църква, „Рождество Христово”, съществуваща още от XVI век. Със своите над 3500 удивително реалистични фигури и библейски сцени, рисувани от неизвестни художници през вековете, тази църква е истинска галерия.

После – напред към Дунава! Първата ни спирка ще е за още една  пещера, Орлова чука. Със своите 13,5 км това е втората по дължина пещера в България. Ще обходим облагородената част от нея – там са  открити останки от праисторически животни и хора.

После – газ към с.Червен! До уникалната крепост там, и каньона на Русенски Лом при с. Иваново – ще видим Скалните църкви, един от защитените от ЮНЕСКО обекти в родината. След това – посещение и на Басарбовския манастир, и то станало вечер. Естествено, готина кръчма в Русе и нощувка пак на проверено място – хотел „Сити арт”: www.cityarthotel.com.

 

21 октомври /неделя/ – дълъг ден, но ще го издържите. Още на изток към Свещари, за да видите още един от обектите на ЮНЕСКО – Тракийската гробница. Няма да ви спестим и спирка в едно уникално място, свещено за няколко религии и вярвания у нас – Демир баба теке, ще видите защо е така... И няма да съжалявате.

После – напред към София. Пристигане по вечерно време в столицата.

 

Цената включва:

·          транспорт с бус – около 900 км за целия маршрут /доста си е пътят/;

·         2 нощувки със закуска в посочените по-горе хотели;

·         водач за цялото пътуване и местни екскурзоводи на някои от обектите;

·         медицинска застраховка.

Цената НЕ включва:

·         входните такси – общо около 26-30 лева за всички обекти;

·         хапване и пиене след закуска.

Срокове за записване и плащане:
Веднага
Какво да вземем:
Доброто си настроение :)
харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram