ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

Изкачване на най-високия връх на Словения и Юлийските Алпи – вр. Триглав (2864 м); езерото Блед; пещерата Постойна Изтегли програмата в .PDF

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
Ударна доза адреналин !!! image

От: 03.08.2017 До: 06.08.2017

4 дни / 3 нощувки

Цена: 297 EUR

Разбирате, че това пътешествие хич не е за всеки – връх Триглав се слави като доста труден за изкачване и си е сериозно предизвикателство на тялото /на душата по-малко/. Пътят е дълъг, и на места е почти отвесен, по маршрута има осигурителни метални въжета в най-стръмните участъци /казват им „Виа Ферата“/. Предвиждаме нощувка в горната хижа, току под върха. И, разбира се – професионален помощник. Трябва да имате прилична спортна форма, за да няма после недоволни, които не успяват да стигнат до горе, защото не са преценили собствените си възможности... А езерата Бохинско и Блед, пещерата Постойна и водопада Перичник – ще са приятното допълнение.
ПОВТАРЯМ – ТРИГЛАВ НЕ Е ЗА ВСЕКИ! НО ЩЕ ПОМОГНЕМ НА ВСЕКИ, КОЙТО ИМА СИЛИ ДА СТИГНЕ ДО ГОРЕ!

Програма:

03 август 2017 (четвъртък): София – Загреб – Любляна – Бохини

В 07:47 ч сутринта – тръгване от София, от паркинга пред Националния стадион “Васил Левски”. Очаква ни скучноляво пътуване, малко над 1000 км до Любляна и след това до Бохинското езеро, в района на Триглав, където ще спим.
Нощувка във Vila Bistrica (www.penzion-vilabistrica.si).

04 август (петък): Бохини – Национален парк Триглав – хижа Триглавски дом (Кредарица)
Закуска и тръгваме към входа на парка Триглав. Доста яко ходене ви чака, ама като казвам яко – си е яко! Не се шегувам никак даже, 7-8 часа поне. В началото на пътеката ще
се отбием леко да видим красивия водопад Перичник и после, газ нагоре! И заслужена почивка на 2500 м, в Триглавски дом (Кредарица). Прилична е хижата за тия големи кинти, дето ни чарджат. Носете си пиячка, разбира се, иначе манджа има, цените – европейски! Апропо, ако видим, че има изгледи времето на следващия ден да е лошо, може да се опитаме да качим върха същия късен следобед, по-малко от 2 часа са догоре… Ще му мислим на място! Нощувка там горе в хижата.

05 август (събота): хижа Триглавски дом (Кредарица) – връх Триглав – Бохини

Много ранно тръгване за върха, именно в горната част са по-стръмните участъци с Виа Ферата, затова трябва да имаме достатъчно време. Върхът – 2864 м! После – дълго слизане обратно, по различен път обаче. Теренът на този маршрут е по-лек, така че за 5-6 часа би трябвало да слезем. Прибираме се отново в Бохини, втора нощувка там. Ако остане време може да скокнем до недалечното езерото Блед – да разгледаме околностите на езерото, красиво място е… Заслужена почивка във Vila Bistrica (www.penzion-vilabistrica.si).

06 август 2017 (неделя): Бохини – пещерата Постойна – Загреб – София
Рано сутринта ще потеглим към пещерата Постойна – друга от топ забележителностите на Словения. Дължината ѝ е над 20 км и е образувана в резултат дейността на р. Пивка. Ще посетим и разположения на 10-ина км. от нея Предямски замък, „кацнал“ на 127-метрова скала.
Предямският замък е един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Бил е собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, ала не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна.
В района на пещерата е имало живот и хилядолетия преди Еразъм. По-късно постепенно е бил изграден и замъка. Някои части от него датират от XII век. Сегашният си вид замъкът придобива през 1583 година по времето на Иван Кобензл, по времето на който е построена входната кула.
Някъде около обед – потегляме към България, прибиране у дома късно вечерта – по нощите може би.

Цената включва:

● транспорт по целия маршрут – Спринтер-а на Стенли;
● 2 нощувки в хотел в Бохини, близо до Бледското езеро;
● 1 нощувка втората вечер в хижата Триглавски дом (Кредарица);
● двама водачи от България;
● медицинска застраховка за 15 000 EUR.

Цената НЕ включва:

● храна и пиене /колкото изпиете/;
● лични разходи;
● входна такса за пещерата Постойна – 24 евро взимат тез словенци (или 32 евро за комбиниран билет с влизане в Предямския замък);
● цената е на база 13-14 пътуващи, при по-малък брой може да се наложи доплащане.

Срокове за записване и плащане:
Kогато можете, но ако е скоро – по-добре.
Какво да вземем:

Минимален и максимален брой участници – 12-18 човека.
Документи – валиден задграничен паспорт или лична карта.

Изисквания към екипировката:
● обувки – удобни туристически обувки с хубави подметки. Не маратонки!
● шапка за слънце.
● панталон за планина.
● леко яке тип “ветровка”, пуловер и/или полар – горе често духа здрав вятър,
● крем за слънце, фактор 20 и нагоре.
● щеки – много ще ви помогнат, особено на слизане, когато краката ви трудно държат!
● фенерче – за всеки случай.
● допълнително ще ви пишем за осигуровката (+ каски) за Виа Ферата-та – могат да се наемат от няколко места в София.
Можете да си носите собствена храна във вид на сандвичи, вода, сокове. Словенците предлагат хапване горе – манджички, чорбички... Не забравяйте – може и нещо твърдо в манерките...
Ако някой не е в състояние да се изкачи до най-горе, ще остане в хижата, но дотам всички трябва да стигнат.

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram