ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА ЗЕМЯТА И ОБРАТНО – АРЖЕНТИНА И ЧИЛИ

ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА ЗЕМЯТА И ОБРАТНО image

От: 18.02.2023 До: 09.03.2023

19 дни / 17 нощувки

Цена: 4 757 EUR

PDF/DOC: Изтегли програмата в .PDF

Ще се запитате защо така сме кръстили програмата си... Ето отговора:

Първо, защо най-красивите – ами защото отиваме в Патагония, най-дивото място на любимия ни континент Южна Америка, наричана често Краят на света... Чакат ни най-красивите национални паркове на южна Аржентина и Чили – Торрес дел Пайне и Лос Гласиарес, с техните изумителни ледници, езера и остри зъбери – невероятен простор и дивотия, и почти никакви туристи по пътищата... Един немалък лукс през XXI век. Разбира се, ще отидем и малко по-нататък, до архипелага Огнена земя, който е още пó на юг... Ще видим Ушуая (Аржентина), най-южният град на планетата ни, където ще се разходим и из пролива Бийгъл. А тази година добавяме и нещо ново и интересно – ще се насладим на прекрасни пейзажи, кристални езера и много шоколад в Барилоче, в другата част на Патагония.

И след всичко това – на танго и готино червено вино в Буенос Айрес и водопадите Игуасу, което пък е най-красивото място на света, по нашата ранглиста... Ето, това е! Не е евтино в там, не е евтина и нашата програма, но все пак обърнете внимание какво е включено в нея… Ами това е, вижте по-долу за какво става въпрос.

Програма:

18 февруари 2023: София – Буенос Айрес (полети)

Полети София за Буенос Айрес през европейско летище с кацане в Южна Америка на следващия ден.

19 февруари: Буенос Айрес

Сутринта пристигаме в Аржентина. Е, раничко е, ама какво да се прави, тъкмо да уплътним добре програмата. Започваме с обиколката на прекрасния Буенос Айрес... Ще видим най-интересните места на града – красивите паркове и градини на кварталите Реколета и Палермо, театъра Колон (считан за една от 5-те оперни зали с най-добра акустика в света), главния площад Пласа де Майо (Plaza de Mayo), градската катедрала, главния булевард „9-ти юли“ (9 de julio), площада и сградата на Конгреса, както и много други сгради с архитектурна и историческа стойност. Обиколката ще продължи с квартала Сан Телмо – един от най-старите в града и резиденция на местната аристокрация до края на XIX век. След това ще посетим квартала на италианските имигранти Ла Бока и най-колоритната уличка в града – Каминито! За финал ще отидем до крайречния район Пуерто Мадеро, най-модерната част на Буенос. Нощувка в Hotel Pulitzer (или подобен).

20 февруари: Буенос Айрес – Барилоче (полет)

Сутрешен полет от столицата на юг към Патагония – започваме със северната ѝ част и град Сан Карлос де Барилоче. Зелените планински пейзаж, изобилието от езера, преобладаващият алпийски стил на сградите и масовото производство на шоколад, неслучайно печелят прозвището „аржентинската Швейцария“ на града и околностите... Но той има и своята латино нотка, която му придава характерен облик. Днес ще направим кратка обикоколка на някои от най-красивите местенца в района, включително и култовата гледка от издигащия се на 1050 м Cerro Campanario.

Свободен следобед, нощувка в Cacique Inacayal Hotel (или подобен).

21 февруари: Барилоче – Седемте езера – Барилоче (180 км)

Днес ще се движим по един от най-знаковите маршрути в цяла Аржентина, т.нар. „Път на Седемте езера“. Де факто, те са 8, тъй като почти през цялото близо до нас ще е най-голямото от тях, Lago Nahuel Huapi. Извисяващи се заснежени върхове, девствени гори и водни басейни във всички отенъци на синьото – един много красив ден.... Връщаме се в Барилоче, нощувка в Cacique Inacayal Hotel (или подобен).

22 февруари: Барилоче – Ел Калафате – Ел Чалтéн (полет и 200 км по земя)

Полет в ранния следобед още на юг, до Ел Калафате. След кацане се насочваме към Ел Чалтéн (на 200 км) – симпатично градче, близо до най-известния национален парк в този регион от страната, Los Glaciares. Пристигаме там и в късния следобед, ако остане време, можем да „разгреем“ с един много лек трек до мирадора (гледката) към митичната скална игла нa Cerro Torre. Вечерта ни чака яко ядене на прекрасни телешки стекове, полети с вино от Мендоса... Нощувка в Chaltén Suites (или подобен).

23 февруари: Ел Чалтéн – Ел Калафате (220 км)

Трекинг в района на Фиц Рой и по-точно до мирадора Laguna de los Tres – общо около 6-7 часа. Чудно приключение и много красоти. Да се молим да ни се открият гранитните кули на върха (висок 3360 м), защото през някои от годините сме виждали само частично или дори нищо от панорамата! По пътеката нагоре се минава и през праисторическа гора. Връщаме се следобед и трансфер обратно до Ел Калафате, патагонската туристическа столица на Аржентина. Пак стекове и вино... Нощувка в Calafate Parque Hotel (или подобен).

24 февруари: Ел Калафате – Перито Морено – Ел Калафате (150 км)

Сунтринта тръгваме за един от най-красивите ледници въобще в света – Перито Морено, превърнал се в символ на цяла Патагония. Бяло-сините му  стени се издигат на близо 90 м над водите на Lago Argentino. Първо ще наснимаме този леден гигант от платформите в парка, а после ще направим и разходката с корабче по езерото.

Връщаме се в Ел Калафате и втора нощувка тук, Calafate Parque Hotel (или подобен).

25 февруари: Ел Калафате – Пуерто Наталес (280 км)

Днес ни очаква пътуване с междуградски рейс до Пуерто Наталес – красиво малко градче на около 250 км от страната на Чили. Очаква ни пълна дивотия, малко хора и коли, безкрайни степи. Тук-таме по някое гуанако (първи братовчед на ламата, ама по-едричък, типичен за южните части на континента), нанду (втори братовчед на щрауса, по-дребен, също ендемичен за тази част от света вид), много птици – фламинго в различни оттенъци на розовото, кондори не ви обещавам. И дивотия, още и още... Нощувка в Пуерто Наталес, Hotel Big Sur (или подобен).

26 февруари: Пуерто Наталес – Торрес дел Пайне (200 км)

Тръгване сутринта за TORRES DEL PAINE, един от двата най-красиви национални паркове в Патагония (заедно с Лос Гласиарес). Започваме разходките из парка с чудни гледки на езера, водопади, ледници – ще отидем и до известния ледник Грей (по желание – разходка с кораб по езерото до него). Ще разберете защо някои считат този парк за най-красивия в двете Патагонии, а пък чилийците го наричат „осмото чудо на света”. Нощувка край Торрес дел Пайне, Pampa Lodge (или подобна).

27 февруари: Tоррес дел Пайне – Пуерто Наталес (180 км)

Днес ще направим трекинг в парка, общо около 7-8 часа ходене, до изумителната гледка от El Mirador на Tres Torres („Трите кули”)… Много е яко. Късно следобед – обратно в Пуерто Наталес и връщане на колите под наем. Нощувка пак там, хотел Hotel Big Sur (или подобен).

28 февруари: Пуерто Наталес – Ел Калафате (280 км)

Хващаме първия автобус Пуерто Наталес – Ел Калафате, пристигаме там в ранния следобед. Свободно време там, заслужана почивка. Calafate Parque Hotel (или подобен)

01 март: Ел Калафате – Ушуая (полет)

Сутринта полет от Калафате до Ушуая – най-южният град на света! Разходка из националния парк Tierra del Fuego (в превод от испански Огнена земя). Красиви езера и праисторическа гора, всичко това покрай пролива Бийгъл, ще идем и до края на най-дългата магистрала на света – PANAMERICANA, 17‘500 км, тръгваща от Аляска на север. После – обикаляне на кръчмите из Ушуая, а тях си ги бива, повярвайте ми... Водачът ви ще се погрижи да ви напишат сертификати, че сте били на края на света. Нощувка в Cilene del Faro (или подобен).  

02 март: Ушуая

Един по-спокоен ден! Разходка с корабче из пролива Бийгъл – до морския фар Les Éclaireurs и Sea lions Island, интересно е това круизче, с кеф ще го направим ако ни допуснат „бесните 50“. На юг от нас е чилийското островче Наварино, отвъд него е и нос Хорн, а на север – Огнена земя. Ще видим малко добитък там – морски лъвове, пингвини, доста хвъркати, както и императорски корморани на остров Despard. Т.е. малко Animal Planet dayCilene del Faro (или подобен).

03 март: Ушуая – Буенос Айрес (полет)

Свободно време преди обед и в ранния следобед вътрешен полет обратно към Буенос Айрес. Кацане и трансфер до хотела. Нощувка. Hotel Pulitzer (или подобен)

04 март: Буенос Айрес

Един цял ден в аржентинската столица… Още разходки из града, знам къде да обиколим или ще ви кажа къде да идете сами… И малко релакс, след обиколките из Края на земята и оттатък него… Ако пък някой иска да прибави още една държава в колекцията си, ще му купим билет за ферибота до Колония дел Сакраменто или Монтевидео – Уругвай… Но да знаете, че Буенос е по-готин… Но ако желаете – моля!!! Вечерта продължаваме с волната програма, по желание – танго шоу. Истинска наслада за сетивата! Трета прекрасна нощувка в Буенос – Hotel Pulitzer (или подобен).

05 март: Буенос Айрес – Игуасу (полет)

Ранен сутрешен полет до Пуерто Игуасу, градът от аржентинската страна на водопадите Игуасу – може би едно от най-красивите мтеста на света (и номер 1 по нашата ранглиста). Кацаме там преди обед, разглеждане веднага на водопадите от аржентинска страна, със задължителната атракция – возене с лодка под водите на Тримата Мускетари и Сан Мартин! Е, тъкмо ще можете и вие да направите преценката – Патагония или Игуасу ви харесват повече. Трансфер през границата и нощувка в хотел от бразилска страна, Wyndham Cataratas (или подобен).

06 март: водопадите Игуасу

Разглеждане на Игуасу и от бразилска страна, двойно по-кратка е разходката този ден, но гледките са още по-впечатляващи. Да, и понеже имаме доста свободно време – ще предложа различни опции, като посещение на Парка на птиците, тур до първата по генерирана електроенергия в света ВЕЦ Итайпу (втора по инсталирани мощности след китайската Три Клисури) или пък полет с хеликоптер над водопадите... Нощувка пак там, Wyndham Cataratas (или подобен).

07 март: Игуасу – Буенос Айрес (полет)

Полет от Игуасу обратно до Буенос Айрес. Посрещане, трансфер и още една, последна нощувка тук, Hotel Pulitzer (или подобен).

08 март: Буенос Айрес – излитане към Европа (полети)

Трансфер сутринта до международното летище на Буенос Айрес. Оттам, по обед – излитане към Стария континент, с кацане на следващия ден.

09 март 2023: пристигане в България

Прекачване някъде в Европа и полет към родината. Добре дошли у дома...

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram