ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

Трекинг в района на Триглав

Порция красота из Стара планина image

От: 22.07.2017 До: 23.07.2017

2 дни / 1 нощувка

Цена: 78 BGN / 40 EUR

Продължаваме с „кратките музикални форми“.

За началото на месец август сме планирали изкачване на алпийския първенец на Словения – вр. Триглав (2864 м.н.в.), а като подготовка за него, десетина дни преди това ще идем да нагледаме българското му по-малко „братче“ – високо само 2 275 метра :) И тъй като ще изкачваме Стара планина от юг, ще опитаме от благините на Розовата долина. Ще се отбием до розоварната „Дамасцена“ да вдишаме от розовите цветни аромати и да опитаме от гюловата ракийка. Казваме после „здрасти“ на щраусите в съседство и газ нагоре, към Балкана.

 

Ето и подробно как сме ги наредили точно нещата: 

Програма:

22 юли /събота/: 07:07 ч - тръгваме раничко от София, за да има време за изпълнение на богатата двудневна програма. J 

Важно: тръгваме със собствен транспорт, така че ще трябва да се групираме по коли. Сбиркaта ни е на обичайното място – паркинга пред стадион „Васил Левски”. Пътуваме около 180 км до с. Скобелево. Там ще идем да разгледаме розоварна „Дамасцена“, където ще ни разкажат подробно за превръщането на розите в розово масло, пък и за хилядите приложения на розата. Ще опитаме от розовото сладко и гюловата ракийка,  а може и да обядваме в ресторанта с хубавата розова градина.

След това се отбиваме набързо до близката ферма за щрауси, да нагледаме пернатите. Там може да подсилим снагата и подсладим душата и с приготвяния  специалитет - крем-карамел от щраусови яйца! :)

 

Ранния следобед (към 14 ч.) „захапваме“ баира за хижа Триглав. За има-няма 3-4 часа трябва да сме стигнали там. Еми, време за релакс на фона на чудните гледки, които се откриват от там!

 

Нощувка: на хижа като на хижа, в общи стаи.

 

23 юли /неделя/: Ранно ставане и към 7.30 ч. тръгваме. Минаваме първо през водопад „Бабско пръскало“ и панорамната му площадка, и после – право нагоре  към Триглавския масив. Ще качим втория по височина Старопланински връх – вр.Голям Кадемлия (Триглав) 2 275 м.н.в. На слизане, ще се отбием да видим и красивият,  целогодишно пълноводен водопад - Кадемлийското пръскало. Оттам се връщаме на х.Триглав, откъдето (по различен вече маршрут) ще слезнем при колите в с.Тъжа. По пътя към селото ще минем през крепостта Паунов камък и ВЕЦ Тъжа. Късния следобед – потегляме към София :) 

Цената включва:

- 1 нощувка в обща стая на хижа Триглав ;
- водач;
- планинска застраховка.

Цената НЕ включва:

- храна и напитки;

- входните такси за розоварната (6 лв.)  и за фермата за щрауси.

Срокове за записване и плащане:
Ами ... време е :)
Какво да вземем:
Планинарски обувки, обхващащи глезените. Шапка и очила за слънце. Щеки (който ползва такива за трекинг)
харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram