ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА В ЮЖНА АМЕРИКА или едно пътуване ДО КРАЯ НА ЗЕМЯТА И НАЗАД

Патагония!!! image

От: 20.01.2020 До: 09.02.2020

20 дни / 18 нощувки

Цена: От 4397 US$ (основна програма)

PDF/DOC: Изтегли програмата в .PDF

Ще се запитате защо така сме кръстили програмата си... Ето отговора: 

Първо, защо най-красивите – ами защото отиваме в Патагония, най-дивото място на любимия ни континент Южна Америка, наричана често Краят на света... Да, но ние ще отидем и малко по-нататък, до архипелага Огнена земя, който е още пó на юг... От Ушуая (Аржентина), най-южният град на планетата ни, тръгва и нашето пътешествие обратно на север. След като се разходим из пролива Бийгъл (на който е разположена Ушуая), ще прекосим целия архипелаг Tierra del Fuego, за да преплаваме и другия известен пролив в района – този, открит от Фернандо Магелан през 1521 година и кръстен на негово име. След това – от Пунта Аренас (Чили) продължаваме още на север с коли под наем, за да ви убедим защо Патагония е най-красивото място на Южна Америка... Чакат ви най-красивите национални паркове на аржентинска и чилийска Патагония – Торрес дел Пайне и Лос Гласиарес, с техните изумителни ледници, езера и остри върхове. Карали сме коли под наем къде ли не по света, но в Патагония е най-кеф, невероятен простор и дивотия, почти никакви туристи по пътищата... Един немалък лукс през XXI век. И след всичко това – на танго и готино червено вино в Буенос Айрес и водопадите Игуасу, което пък е най-красивото място на света, по нашата ранглиста... Но както се казва – това не е всичко, накрая – полет до Северозападна Аржентина и прекосяване на Андите с автобус (обещавам ви главоболие), за да слезем в най-сухото място на планетата – солeната пустиня Атакама и градчето Сан Педро, Северно Чили… Ето, това е! Не е евтино в Патагония, на водопадите и в Атакама, не е евтина и нашата програма, но все пак обърнете внимание какво е включено в нея… Ами това е, вижте по-долу за какво става въпрос.Програма:

20 януари 2020: София – Буенос Айрес

Летим от София за Буенос Айрес през европейско летище. Има няколко възможни варианта да стигнем до аржентинската столица, с различни авиокомпании, но ще изберем за вас най-изгодните като цена и продължителност на връзките, полети.

21 януари: Буенос Айрес

Сутринта пристигаме в Буенос Айрес. Е, раничко е, ама какво да се прави, тъкмо да уплътним добре програмата. Понякога веднага ни дават стаите, но понеже е висок сезон, може и да се наложи да почакаме до 1 часа следобед... Но не се тревожете, веднага ще направим eдин сити тур – задължителната програма за Буенос Айрес... Ще видим най-интересните места на града – красивите паркове и градини на кварталите Реколета и Палермо, театъра Колон (считан за една от 5-те оперни зали с най-добра акустика в света), главния площад Пласа де Майо (Plaza de Mayo), градската катедрала, главния булевард „9-ти юли“ (9 de julio), площада и сградата на Конгреса, както и много други сгради с архитектурна и историческа стойност. Обиколката ще продължи с квартала Сан Телмо – един от най-старите в града и резиденция на местната аристокрация до края на XIX век. След това ще посетим квартала на италианските имигранти Ла Бока и най-колоритната уличка в града – Каминито! За финал ще отидем до крайречния район Пуерто Мадеро, най-модерната част на Буенос. Нощувка в Hotel Pulitzer (или подобен).


22 януари:
Буенос Айрес – Ушуая

Сутринта полет от Буенос до Ушуая – най-южният град на света! Разходка из националния парк Tierra del Fuego (в превод от испански Огнена земя). Красиви езера и праисторическа гора, всичко това покрай пролива Бийгъл, ще идем и до края на най-дългата магистрала на света – PANAMERICANA, 17500 км, тръгваща от Аляска на север. После – обикаляне на кръчмите из Ушуая, а тях си ги бива, повярвайте ми... Водачът ви ще се погрижи да ви напишат сертификати, че сте били на края на света. Нощувка във Fueguino Hotel (или подобен).  

 

23 януари: Ушуая

Единственият по-спокоен ден в цялото пътешествие! Разходка с корабче из пролива Бийгъл – до морския фар Les Éclaireurs и Sea lions Island, интересно е това круизче, с кеф ще го направим ако ни допуснат „бесните 50“. На юг от нас е чилийското островче Наварино, a отвъд него е и нос Хорн, а на север – Огнена земя. Ще видим малко добитък там – морски лъвове, пингвини, доста хвъркати, както и императорски корморани на остров Despard. Т.е. малко Animal Planet dayFueguino Hotel (или подобен).  

 

24 януари: Ушуая – Пунта Аренас

Прекосяване на целия архипелаг Огнена земя с автобус, почти цял ден отива за това упражнение, влиза се ту в Аржентина, ту в Чили, за да се прекоси накрая и Магелановия пролив до целта ни тази вечер – Пунта Аренас (Чили). Би било готино да е с джипове, но кинтите ще са много повече, заради влизането от една държава в друга... Споко, има време и за рент-а-каровете... Нощувка в Пунта Аренас, Hotel Finis Terrae (или подобен).

 

25 януари: Пунта Аренас – Пуерто Наталес

Ще ви предложим екскурзия до едно малко островче в Магелановия проток – Магдалена, което, by the way, е най-голямото местообитание на магеланови пингвини в света – над 140 000 двойки гнездят там по това време. Само имайте предвид, че местните рейнджъри са много досадни – не ви дават да гушкате пингвините и други „близки срещи от трети вид”, ама от 300 хил. добичета все ще успеете да се снимате на по-малко от 50 сантиметра с някое от тях. След обяд – взимаме колите под наем (ако сме повече, ще предпочетем бусче, така сетивата на всички ще са свободни за попиване на необичайните пейзажи наоколо) и газ на север към Пуерто Наталес, красиво малко градче на около 250 км от Пунта Аренас. Почва по-истинската част на пътешествието – с коли под наем из чилийска, а после из аржентинска Патагония. Пълна дивотия, малко хора и коли, безкрайни степи. Тук-таме по някое гуанако (първи братовчед на ламата, ама по-едричък, типичен за южните части на континента), нанду (втори братовчед на щрауса, по-дребен, също ендемичен за Патагония вид), много птици – фламинго в различни оттенъци на розовото, кондори не ви обещавам. И дивотия, още и още... Най-готиното на това пътуване... Нощувка в Пуерто Наталес, Hotel Vendaval (или подобен).

 

26 януари: Пуерто Наталес – Торрес дел Пайне

Тръгване сутринта за TORRES DEL PAINE, един от двата най-красиви национални паркове в Патагония (другия ще видим по-късно в Аржентина). Започваме разходките из парка с чудни гледки на езера, водопади, ледници – ще отидем и до известния ледник Грей (по желание – разходка с кораб по езерото до него). Ще разберете защо някои считат този парк за най-красивия в двете Патагонии, а пък чилийците го наричат „осмото чудо на света”. Вие ще прецените два дни по-късно. Нощувка край Торрес дел Пайне, Pampa Lodge Quincho & Caballos (или подобен).

 

27 януари: Tоррес дел Пайне – Пуерто Наталес

Днес ще направим трекинг в парка, общо около 8-9 часа ходене, до изумителната гледка към на Tres Torres („Трите кули”)… Много е яко. Късно следобед – обратно в Пуерто Наталес и връщане на колите под наем. Нощувка пак там, Hotel Vendaval (или подобен).

 

28 януари: Пуерто Наталес – Ел Калафате

Хващаме първия автобус Пуерто Наталес – Ел Калафате, патагонската туристическа столица на Аржентина, пристигаме там около 14:00 ч. Свободно време там – градът е готин! Нощувка в Design Hotel (или подобен).

 

29 януари: Ел Калафате – Ел Чалтéн

Сутринта наемаме пак коли и се насочваме на север до Ел Чалтéн (на 200 км) – симпатично градче, близо до другия най-известен национален парк в региона, аржентинския Los Glaciares. Пристигаме в Ел Чалтéн малко преди обед, а следобед ще „разгреем“ с един по-лек трек до Laguna Torre – езерото, над което се извисява митичната скална игла нa Cerro Torre. Вечерта ни чака яко ядене на прекрасни телешки стекове, полети с вино от Мендоса... Нощувка в Hostería Senderos (или подобен).

 

30 януари: Ел Чалтéн – Ел Калафате

Трекинг в района на Фиц Рой и по-точно до мирадора Laguna de los Tres – общо около 6-7 часа. Чудно приключение и много красоти. Да се молим да ни се открият гранитните кули на върха (висок 3360 м), защото през някои от годините сме виждали само частично или дори нищо от панорамата! По пътеката нагоре има се минава и през праисторическа гора. Връщаме се до колите следобед и караме обратно до Ел Калафате. Пак аржентински стекове и вино... Нощувка в Design Hotel (или подобен).

 

31 януари: Ел Калафате – Буенос Айрес

Сунтринта тръгваме за един от най-красивите ледници въобще в света – Перито Морено, превърнал се в символ на цяла Патагония. Първо ще направим тура с ходене с котки по него, а после ще наснимаме този бял гигант от платформите в парка...

Връщаме се в Ел Калафате и вечерен полет до Буенос Айрес. Кацане, трансфер и нощувка в Hotel Pulitzer (или подобен).

 

01 февруари: Буенос Айрес

Един цял ден в аржентинската столица… Още разходки из града, знам къде да обиколим или ще ви кажа къде да идете сами… И малко релакс, след обиколките из Края на земята и оттатък него… Ако пък някой иска да прибави още една държава в колекцията си, ще му купим билет за ферибота до Колония дел Сакраменто или Монтевидео – Уругвай… Но да знаете, че Буенос е по-готин… Но ако желаете – моля!!! Вечерта продължаваме с волната програма, по желание – танго шоу. Истинска наслада за сетивата! Трета прекрасна нощувка в Буенос – Hotel Pulitzer (или подобен).

 

02 февруари: Буенос Айрес – Игуасу

Ранен сутрешен полет до Пуерто Игуасу, градът от аржентинската страна на водопадите Игуасу – най-красивото място на света по нашата ранглиста. Оставяме най-доброто, черешката на тортата, за към края на пътуването... Кацаме там преди обед, разглеждане веднага на водопадите от аржентинска страна, със задължителната атракция – возене с лодка под водите на Тримата Мускетари и Сан Мартин – мега яко! Е, тъкмо ще можете и вие да направите преценката – Патагония или Игуасу ви харесват повече. Трансфер през границата и нощувка в хотел от бразилска страна, Wyndham Cataratas (или подобен).

 

03 февруари: водопадите Игуасу

Разглеждане на Игуасу и от бразилска страна, двойно по-кратка е разходката този ден, но гледките отново са впечатляващи. Да, и понеже имаме доста свободно време – ще предложа различни опции, като посещение на Парка на птиците, тур до първата по генерирана електроенергия в света ВЕЦ Итайпу (втора по инсталирани мощности след китайската Три Клисури) или пък полет с хеликоптер над водопадите... Нощувка пак там, Wyndham Cataratas (или подобен).

 

04 февруари: Игуасу – Салта

И сега, за седми път от 2011-та насам, отново отиваме към Атакама, но първо трябва да литнем сутринта за Салта, едно готино градче с добре запазен колониален център в северозападна Аржентина, в подножието на Андите. Нощувка в Hotel Brizo Salta (или подобен).

 

05 февруари: Салта – Сан Педро де Атакама

Прекосяваме Андите с автобус (редовна линия), а не с коне, както героите на Жул Верн... Пак много готино пътуване – 9-10 часа, нещо такова... Преминаваме покрай оцветени в различни багри хълмове, солени езера и диви върхове и вулкани. Мнозина от вас ще достигнат за пръв път в живота си над 4500 метра, пък макар и на колела... Споко, няма страшно с височината. Ще си купите листа от кока – там си е съвсем законно – да си ги дъвчете… Пристигане в Сан Педро де Атакама – начало на приключението ни в Северно Чили. Какъв град, само пътешественици и скитници. Супер кръчми (по-скъпи от Буенос и Салта), ама пак кеф отвсякъде. Hotel Poblado Kimal (или подобен)

 

06 февруари: Сан Педро и пустинята Атакама

Ден за „Монасите“ от Ла Пакана и Соленото езеро Тара в пустинята, която наричат „най-суровото лице на Чили“. Тръгваме по-рано сутринта (около 07:30) на обиколка из района с автобус (преди го правехме с кола, но е по-трудно, заради терена) – дано не се преситите от гледките към солените лагуни, „катедралите“ и „монасите“, защото вечерта ви чака залез над Лунната долина. Невероятно зрелище!

Ще предложа на част от пътешествениците още малко адреналин – да се изкачим на едно вулканче – има-няма 5600 метра без малко... Ласкар се казва този вулкан – южно от Сан Педро, най-високият действащ вулкан в Чили (4 пъти сме се качвали на него, през 2011, 2015, 2016 и 2017)... А тези, които не желаят, ще имат „нормална” програма в пустинята (както е посочено по-горе), има какво да се види. Пък и ден за почивка няма да им е излишен. Ще видите една солена лагуна /ако може даже ще се топнем в нея/, а така също и малко традиционен добитък за там – розовите фламинго от Атакама... Hotel Poblado Kimal (или подобен)

 

07 февруари: Сан Педро де Атакама – Калама – Сантяго де Чили

Рано сутринта трансфер до близкия миньорски град Калама (на 100 км от Сан Педро), където ще хванем сутрешен полет за Сантяго де Чили. Тур на Сантяго с бус и нощувка в чилийската столица в хотел Best Western Marina Las Condes (или подобен).

 

ОПЦИЯ: За който желае, може да организираме допълнение към програмата – посещение на Великденския о-в с полети отиване-връщане от Сантяго и, респективно, да изместим международния полет към Европа няколко дни по-късно. По принцип, при посещение на острова най-скъпата част е двупосочния билет от Сантяго – към момента цената му е около 800-1000 евро, така че трябва да действаме бързо. Иначе 2-3 нощувки на острова са достатъчни, като цената е около 180 USD на ден за хотелското настаняване със закуска и включени турове. Заради разписанието на полетите, се налагат и две нощувки в Сантяго – една преди и една след посещението на Пасха (с това, общото удължение на програмата става 4-5 дни). Сигнализирайте ни, ако желаете да посетите известните статуи моаи на острова, който местните наричат Рапа Нуи!

 

08 февруари: Сантяго де Чили – полети към Европа

Трансфер до летището и излитане от Южна Америка, с пристигане на Стария континент на следващия ден, 09 февруари.

 

09 февруари 2020: Пристигане в България

Прекачване някъде в Европа (Мадрид, Лондон, Рим, Париж) и полет към родината. Това бе всичко, home sweet home!

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram