ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

Красотите на Западните Родопи

Красотите на Западните Родопи image

От: 01.06.2018 До: 03.06.2018

3 дни / 2 нощувки

Цена: 197 лв.

Стартираме летните ни „кратки музикални форми“ из Родината. С какво? Ами с едни от най-красивите по нашата класация места – тези в Родопа планина. J

Почваме със Западната ѝ част, а след месец – ще направим и Източната...
Този път сме решили да заложим предимно на „adventure”-а и да походим повечко... А и хапването и пийването там си ги бива, нераздална част е от програмата. Заповядайте!

Програма:

01 юни 2018 (петък): София – Чудните мостове – Каньона на водопадите – Смолянски езера

Тръгване от София в 07:27 ч от обичайното място – паркинга пред стадион „Васил Левски”. Първата ни спирка ще бъде при естествените скални сводове, неслучайно наречени Чудните мостове – една от най-големите природни забележителности в Родопите. След това продължаваме до Смолян, където, в близост до града, ще започне разходката ни из Каньона на водопадите – цялото упражнение е около 4 часа (макс). По пътеката ще се насладим на над 40 малки и големи водни пада, при това – в сезона на пълноводието им!

Следобед – пристигаме на Смолянските езера и ще отседнем в  готиния и многократно  проверен хотел Mountain Lakes. Има сауна, парна баня, джакузи и други подобни водни екстри там... Много става мястото! Ето сайта: www.ezerata.com. Първа нощувка там.

 

02 юни (събота): Смолянски езера – с. Борино – Ягодинската пещера – площадка Орлово око – Смолянски езера

След закуска, газ към района на село Борино. Там ще преминем по Дяволската екопътека – един от сравнително новите (и считан за малко по-екстремен) маршрут от подобен тип в България, яко е! 3 часа трябва да ни стигнат, като ще минем и през скалния феномен „Шейтан кюпрю“ (Дяволския мост). Следобед ще разгледаме  Ягодинската пещера – с едни от най-красивите и разнообразни образувания в България. След това ще се качим и до площадката „Орлово око“ – монтирана на ръба на връх Свети Илия (на височина 1563 м), от нея се разкрива незабравима гледка към Родопите, Пирин, малка част от Рила и планините в съседна Гърция. На 600 м надолу се вие и живописното Буйновско ждрело... 

А вместо пеша, по желание може качването до „Орлово око“ да е с джипове (срещу някой и друг кинт, разбира се), за да се върнем по-навреме в хубавия хотел за съботни СПА-глезотийки. Втора нощувка в хотел Mountain Lakes.


03 юни 2018 (неделя): Смолянски езера – с. Могилица – с. Смилян – София

След закуска, потегляме на юг и малко преди село Могилица ще посетим още една интересна пещера – Ухловица. Със своите красиви образувания тя често е сравнявана с подземен дворец. „Окичена” е с много пещерни форми, изваяни от водата и от въздушните течения – дендрити, оприличавани на корали и дървета, по-редките хеликтити, които приличат на малки каменни слънца, както и типичните за всяка пещера сталактити, сталагмити и каменни водопади.

След нея се отправяме към Агушевите конаци – най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите. Архитектурен и художествен паметник, изграден в началото на XIX век от трима майстори за Салих Ага и тримата му синове. В края на XX век е реставриран и превърнат в етнографски музей. Заради внушителния си вид често конакът е сравняван с феодален замък без аналог на Балканския полуостров.

По обяд потегляме обратно към София. По пътя ще се отбием в една хубава мандра в село Смилян, където ще имаме възможност да обядваме и да пробваме млечните им специалитети. Желаещите може да дегустират някои от многото видове сирена и кашкавали, както и да си купят за вкъщи.

Привечер – прибираме се в София.

Цената включва:

транспорт с бус – около 800 км за целия маршрут. Дълго си е, но все пак – разхвърляно в 3 дни, ще го изкараме някак си;

2 нощувки със закуска в хотел Mountain Lakes на Смолянските езера;

медицинска застраховка за пътуването;

водач.

Цената НЕ включва:

обеди и вечери;

входни такси по обектите (около 20 лв);

посещение с джипове на „Орлово око“ (по желание) – по около 10 лв на човек при 5-6 човека на превозно средство;

дегустация на млечни продукти в мандра „Млечен дом“, село Смилян:  

* дегустация + чаша вино – 10 лв;

* дегустация, вино + млечен специален обяд – 19.50 лв.;

разходи от личен характер.

Какво да вземем:
Удобни обувки, бански
харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram