ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

До Япония и назад

До Япония и назад image

От: 25.03.2020 До: 08.04.2020

14 дни / 12 нощувки

Цена: 3017 Euro

PDF/DOC: Изтегли програмата в .PDF

Япония е място, където древните традиции и култура са се сляли с модерността и съвременния начин на живот по възможно най-естествения начин. В тази програма сме се опитали да включим най-ярките и емблематични образни символи на островната държава – Златния павилион в Киото и каменната градина „Рьоан-джи“, небостъргачите на Токио и японския хай-тек, замъците-крепости и дворците на императорите, планината Фуджи, океана, островите... Първата среща със Страната на изгряващото слънце винаги е вдъхновяващо изживяване. А уловените в нашите фотоапарати образи ни помагат не само да превърнем забравимото в незабравимо, но и да онагледим възхищението си от тази страна-градина и народа ѝ. Вижте надолу:

Програма:

25 март 2020: София – Токио

Отпътуване с полети от София и пристигане в Япония на следващата вечер.

 

26 март: Пристигане в Токио

Кацане в японската столица вечерта местно време. Трансфер до хотела. Нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa (или подобен).

 

27 март: Токио

Ден, посветен на Токио – ще видим района Асакуса с известния будистки храм Sensō-ji и улицата Nakamise-dori, кварталите Шинджуку и Одайба, Императорския дворец, Кулата на Токио. Втора нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa (или подобен).

 

 

28 март: Токио – Киото

Ранна закуска. Отпътуваме за Киото с високоскоростния влак „Шинкансен”. Настаняваме се в хотела и се насочваме към Старото Киото, където ще посетим красивия храм Kiyomizu-dera, а ще остане време и за свободна разходка. Следобед ще минем и през известния квартал Гийон. Нощувка в Nest Hotel Kyoto Shijo Karasuma (или подобен).

 

29 март: Киото

След закуска започваме същинското посещение на Киото, „хилядагодишната столица на Япония” (от 794 до 1869 г). Първо ще се отправим към една от най-живописните бамбукови гори в Япония – парка Арашияма в покрайнините на Киото. След това ще посетим знаменития Кинкаку-джи („Златен павилион“). Храмът е построен на брега на красиво езеро, има впечатляваща с хармонията си триетажна конструкция, а горните два етажа са покрити със златен варак. Продължаваме с Риоан-джи, може би най-популярният дзен храм в страната, известен с градината си с 15 камъка, разположени по такъв начин, че от който и ъгъл да бъдат гледани, винаги 1 остава скрит за окото. След това ще отидем до замъка Ниджо (ЮНЕСКО), един от най-добрите примери за архитектура от феодалната епоха в Япония. Ще завършим със свободно време из пазара Нишики и възможност за разходка в нощно Киото.

Нощувка в Nest Hotel Kyoto Shijo Karasuma (или подобен).

 

30 март: Киото – Фушими Инари – Нара – Киото

След закуската се отправяме на пътешествие извън Киото. Ще посетим комплекса Фушими Инари (основан в VІІІ-ІХ в), известен със своите хиляди яркочервени порти („тории”) по мрежата от пътеки, които водят през гориста местност към хълмa Инари. Ще продължим после към Нара (столица на Япония през VІІІ в), където са съхранени едни от най-старите и най-големите храмове в страната. Като най-ранната постоянна столица, тя е богата на исторически съкровища. Ще посетим една от най-хубавите и автентични градини в страната, както и емблематичния храм „Тодай-джи” (VІІІ в), считан за най-голямата дървена сграда в света. Ще се разходим из историческия парк в Нара. Вечерта се връщаме в Киото.

Нощувка в Nest Hotel Kyoto Shijo Karasuma (или подобен).

 

31 март: Киото – Осака

След закуската, с Шинкансен се отправяме към Осака.

Там ще разгледаме известния замък-дворец в града (от ХVІ в), ще направим снимки от една от най-авангардните сгради в Осака – „УмедаСкай Билдинг”, а следобед и вечерта ще остане доста време за разходи по многоцветната Dotonbori – една от най-оживените улици в града, с множество магазини, ресторанти, барове...

Нощувка в Osaka Excel Hotel Tokyu (или подобен).

 

 

01 април: Осака – Химеджи – Хирошима

Сутринта, след закуска, хващаме влака и се насочваме към Химеджи. Там ще посетим първо едноименния замък, считан за най-добрия пример за дефанзивна архитектура от феодалния период на страната. Построен още през първата половина на XIV век, той е и най-голямата и най-посещавана крепост в Япония. Продължаваме с Шинкансен до Хирошима.

Нощувка в APA Hotel Hiroshima-Ekimae Ohashi (или подобен).

 

02 април: Хирошима – Мияджима – Хирошима

След закуска ще се разходим из мемориалния комплекс в Хирошима, който е най-характерната забележителност на града. Паркът обхваща над 120 000 кв. м. Неговите дървета, зелени площи и алеи за разходка са в рязък контраст с визията на модерната част на града. По обяд ще се отправим към малкия остров Мияджима, който се намира на по-малко от час път от Хирошима. Островът е известен със своята впечатляваща гигантска порта („тории”) във водата. Основните сгради на храма, чието име е Ицукушима, са построени също в морето. На острова се разхождат свободно сърни и елени, които са свикнали с вниманието на хората. Връщаме се в Хирошима.

Нощувка в APA Hotel Hiroshima-Ekimae Ohashi (или подобен).

 

03 април: Хирошима – Токио

Преди обед с влак тръгваме обратно към Токио, където следобед можем да отидем до Хама Рикю – приятна градина в центъра на града, възникнала през периода Едо като място за лов на шогуните. На един остров с прекрасни гледки има павилион за чайни церемонии. Вечерта ще посетим известното улично кръстовище Шибуя и статуята на кучето Хачико, чакало вярно (чак до смъртта си) появата на своя стопанин.

Нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa (или подобен).

 

04 април: Токио – Нико – Токио

Рано сутринта се отправяме на еднодневно пътуване до Нико (Nikko) – комплекс от много на брой шинтоистки и будистки светилища, красиво разположени сред високи кедрови гори. Храмовете сякаш се сливат с природните дадености наоколо, а художествената им стойност и пищност отразяват могъществото на шогуната Токугава от периода Едо (1600 – 1868 г). Следобед, ако остане време, ще отидем и до красивия водопад Кегон (97 м).

После се връщаме към Токио, нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa (или подобен).

 

05 април: Токио – Хаконе – Кавагучико (Фуджийошида)

Сутринта автобус се отправяме към района на Хаконе и красивото езерото Аши, заещамо част от калдерата на едноименния вулкан Хаконе – ще направим кратко плаване там. Ще се качим на лифта, откъдето се откриват гледки към планината Фуджи. Ще посетим и известната шинтоистка порта в езерото. По-късно се настаняваме в хотел за нощувка в района на град Фуджийошида, близо до езерото Кавагучико. Highland Resort Hotel & Spa (или подобен)

 

06 април: Кавагучико (Фуджийошида) – пагодата Чуреито – Камакура – Токио

Рано сутринта (тогава е най-подходящо за снимки там!) се насочваме към пагодата Чуреито (Chureito Pagoda) и стискаме силно палци за ясно време, за да можем да направим хубави снимки на известния вулкан и символ на цяла Япония (разбира се, става въпрос за Фуджи).

След това се отправяме към Камакура, друга от старите столици на страната (с т.нар. период „Камáкура“, продължил от 1192 до 1333 г., се свързва и появата на шогуните в Япония). Разходка там, като ще посетим и огромната бронзова статуя на Буда (Daibutsu), датираща от средата на XIII век и намираща се в храма Котоку-ин.

Връщаме се в Токио привечер, нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa (или подобен).

 

07 април: Токио – отпътуване към България

Свободно време в Токио до късния следобед, никога не е излишно за този град. Можем да отидем до рибния пазар Цукиджи – един от най-колоритните райони на града и хубаво място за хапване на прясна риба...

В късния следобед се отправяме към летището за вечерни полети обратно към България.

 

08 април 2020: Пристигане в София

Кацане в родината. Добре дошли у дома!

 

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram