ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

До Япония и назад Изтегли програмата в .PDF

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
До Япония и назад image

От: 20.03.2019 До: 02.04.2019

13 дни / 11 нощувки

Цена: 2800 EUR

Япония е място, където древните традиции и култура са се сляли с модерността и съвременния начин на живот по възможно най-естествения начин. В тази програма сме се опитали да включим най-ярките и емблематични образни символи на островната държава – Златния павилион в Киото и каменната градина „Рьоан-джи“, небостъргачите на Токио и японския хай-тек, замъците-крепости и дворците на императорите, планината Фуджи, океана, островите... Първата среща със Страната на изгряващото слънце винаги е вдъхновяващо изживяване. А уловените в нашите фотоапарати образи ни помагат не само да превърнем забравимото в незабравимо, но и да онагледим възхищението си от тази страна-градина и народа ѝ. Вижте надолу:

 

Програма:

20 март 2019: София – Доха – Токио

Отпътуване в 22:40 ч с полети на Qatar Airways от София до Токио, с 2:30 ч престой в Доха и пристигане в Япония на следващата вечер.

 

21 март: Пристигане в Токио

Кацане в японската столица около 22:30 местно време. Трансфер до хотела. Нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa.

 

22 март: Токио

Ден, посветен на Токио – ще видим района Асакуса с известния будистки храм Sensō-ji и улицата Nakamise-dori, кварталите Шинджуку и Одайба, Императорския дворец, Кулата на Токио. Втора нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa.

 

23 март: Токио – Киото

Ранна закуска. Отпътуваме за Киото с високоскоростния влак „Шинкансен”. Настаняваме се в хотела и следобед отиваме към Старото Киото – свободна обиколка, снимки и връщане в хотела. Нощувка в APA Hotel Kyoto Ekimae.

 

24 март: Киото

Закусваме и започваме същинското посещение на Киото, „хилядагодишната столица на Япония” (от 794 до 1869 г). Ще посетим комплекса на Императорския дворец (градини, павилиони, тронната зала и пр.), в който и до днес се извършват официални императорски церемонии. Възможност за посещение на „Сребърния павилион“ с неговите градини. След това ще отидем до замъка „Ниджо” (ЮНЕСКО), един от най-добрите примери за архитектура от феодалната епоха в Япония. Свободно време и възможност за разходка в нощно Киото.

Нощувка в APA Hotel Kyoto Ekimae.

 

25 март: Киото – Осака – Киото

След закуската, с Шинкансен се отправяме към Осака.

Ще разгледаме известния замък-дворец в града (от ХVІ в) и ще се разходим по многоцветната Dotonbori – една от най-оживените улици в града, с множество магазини, ресторанти, барове... Привечер ще направим снимки от една от най-авангардните сгради в Осака – „УмедаСкай Билдинг”. Местоположението на сградата е удобно и за прибирането от гарата Шин-Осака до Киото. Вечерта отпътуваме за Киото.

Нощувка в APA Hotel Kyoto Ekimae.

 

26 март: Киото – околности – Киото

След закуската се отправяме на пътешествие извън Киото. Ще посетим комплекса Фушими Инари (основан в VІІІ-ІХ в), известен със своите хиляди яркочервени порти („тории”) по мрежата от пътеки, които водят през гориста местност към хълмa Инари. Ще продължим после към Нара (столица на Япония през VІІІ в), където са съхранени едни от най-старите и най-големите храмове в страната. Като най-ранната постоянна столица, тя е богата на исторически съкровища. Ще посетим една от най-хубавите и автентични градини в страната, както и емблематичния храм „Тодай-джи” (VІІІ в), считан за най-голямата дървена сграда в света. Ще се разходим из историческия парк в Нара. Вечерта се връщаме в Киото.

Нощувка в APA Hotel Kyoto Ekimae.

 

27 март: Киото – Хирошима

След закуска, за да избегнем големите тълпи по-късно, се отправяме на разходка в една от най-живописните бамбукови гори в Япония – парка Арашияма в покрайнините на Киото. След това ще посетим знаменития Кинкаку-джи („Златен павилион“). Храмът е построен на брега на красиво езеро, има впечатляваща с хармонията си триетажна конструкция, а горните два етажа са покрити със златен варак. После отиваме при малкия му „брат“ – Гинкаку-джи (Сребърния павилион). Построен е през 1482 година от шогуна Ashikaga Yoshimasa, като място за бягство от потъналия в пламъци и битки Киото, в периода на гражданската война през 1480 г. Този ден ще разгледаме и храма „Гиоджи, скътан дълбоко в гората, известен със своята мъхова градина, контрастираща с кленовата гора. В късния следобед отпътуваме към Хирошима.

Нощувка в The Royal Park Hotel Hiroshima.

 

28 март: Хирошима

След закуска ще се разходим из мемориалния комплекс в Хирошима, който е най-характерната забележителност на града. Паркът обхваща над 120 000 кв. м. Неговите дървета, зелени площи и алеи за разходка са в рязък контраст с визията на модерната част на града. По обяд ще се отправим към малкия остров Мияджима, който се намира на по-малко от час път от Хирошима. Островът е известен със своята впечатляваща гигантска порта („тории”) във водата. Основните сгради на храма, чието име е Ицукушима, са построени също в морето. На острова се разхождат свободно сърни и елени, които са свикнали с вниманието на хората. Връщаме се в Хирошима.

Нощувка в The Royal Park Hotel Hiroshima.

 

29 март: Хирошима – Химеджи – Токио

Сутринта рано, след закуска, хващаме влака и се насочваме към Химеджи. Там ще посетим първо едноименния замък, считан за най-добрия пример за дефанзивна архитектура от феодалния период на страната. Построен още през първата половина на XIV век, той е и най-голямата и най-посещавана крепост в Япония.

Следобед се отправяме към Токио, където вечерта ще посетим известното улично кръстовище Шибуя и статуята на кучето Хачико, чакало вярно (чак до смъртта си) появата на своя стопанин.

Нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa.

 

30 март: Токио – Нико – Токио

Рано сутринта се отправяме на еднодневно пътуване до Нико (Nikko) – комплекс от много на брой шинтоистки и будистки светилища, красиво разположени сред високи кедрови гори. Храмовете сякаш се сливат с природните дадености наоколо, а художествената им стойност и пищност отразяват могъществото на шогуната Токугава от периода Едо (1600 – 1868 г). Следобед, ако остане време, ще отидем и до красивия водопад Кегон (97 м).

После се връщаме към Токио, нощувка в Keikyu EX Hotel Shinagawa.

 

31 март: Токио – Кавагучико (Фуджи)

Сутринта ще отидем до Хама Рикю – приятна градина в центъра на Токио, възникнала през периода Едо като място за лов на патици. На един остров с прекрасни гледки има павилион за чайни церемонии.

По обед автобус се отправяме към района на езерото Кавагучико и планината Фуджи. Ще направим кратка разходка с кораб по езерото и ще се качим на лифт с панорамна гледка към известния вулкан и символ на цяла Япония (горната станция е на над 1000 м надморска височина)...

По-късно се настаняваме в хотела за нощувка  Fujisan Station Hotel.

 

01 април: Кавагучико – пагодата Чуреито – Токио – отпътуване към България

Рано сутринта (тогава е най-подходящо за снимки там!) се насочваме към пагодата Чуреито (Chureito Pagoda) и стискаме силно палци за ясно време, за да можем да направим хубави снимки на Фуджи. След това се връщаме по обяд в Токио и в останалото свободно време ще посетим рибния пазар Цукиджи – един от най-колоритните райони на града и хубаво място за хапване на прясна риба...

В късния следобед се отправяме към летището за вечерни полети на Qatar Airways, с излитане в 22:20 ч от Токио.

 

02 април 2019: Токио – Доха – София

Престой в Доха от около 3 часа и кацане в родината в 12:00 ч на обед. Добре дошли у дома!

 

Цената включва:

самолетни билети полети на Qatar Airways София – Токио – София с включени летищни такси (актуални към средата на декември 2018 г);

11 нощувки в хотели 3* с включени закуски;

трансфери от и до летището в Токио;

7-дневна карта за високоскоротните влакове Шинкансен;

допълнителен обществен междуградски транспорт (автобус и влак);

еднодневен организиран тур в Киото;

български водач за пътешествието;

медицинска застраховка (асистанс) за пътуването с покритие 20 000 евро.

Цената НЕ включва:

непосочените в програмата хранения (обеди и вечери) и посещения;

градски транспорт в Токио и Киото (метро и таксита) – пригответе около 45 евро на човек;

входове за храмове, градини, музеи и други – около 120 евро на човек;

разходи от личен характер;

при група от 10-13 човека – доплащане от 120 евро на човек;

застраховка „Отмяна на пътуване” (по желание).

Срокове за записване и плащане:

 1200 EUR – при записване;

● остатъкът от сумата – до 22-ри февруари 2019.

Минимален брой на участниците в пътешествието – 10, максимален – 16.

Какво да вземем:
Международен паспорт с валидност поне 6 месеца след крайната дата на пътуването.
харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram