ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

До Япония и назад

До Япония и назад – няма места image

От: 12.03.2024 До: 27.03.2024

14 дни / 13 нощувки

Цена: 4 077 EUR

PDF/DOC: Изтегли програмата в .PDF

Япония е място, където древните традиции и култура са се сляли с модерността и съвременния начин на живот по възможно най-естествения начин. В тази програма сме се опитали да включим най-ярките и емблематични образни символи на островната държава – Златния павилион в Киото и каменната градина „Рьоан-джи“, небостъргачите на Токио и японския хай-тек, замъците-крепости и дворците на императорите, планината Фуджи, океана, островите... Първата среща със Страната на изгряващото слънце винаги е вдъхновяващо изживяване. А уловените в нашите фотоапарати образи ни помагат не само да превърнем забравимото в незабравимо, но и да онагледим възхищението си от тази страна-градина и народа ѝ. Вижте надолу:

Програма:

12 март 2024: София – Токио

Отпътуване с полети от София и пристигане в Япония на следващия ден.

13 март: Пристигане в Токио

Кацане в японската столица привечер местно време. Трансфер до хотела. Нощувка в Shinjuku Washington Hotel (или подобен).

14 март: Токио

Ден, посветен на Токио – ще видим района Асакуса с известния будистки храм Sensō-ji и улицата Nakamise-dori, кварталите Шинджуку и Одайба, Императорския дворец, Кулата на Токио. Втора нощувка в Shinjuku Washington Hotel (или подобен).

15 март: Токио – Хаконе – Кавагучико (230 км, автобус)

Сутринта автобус се отправяме към района на Хаконе и красивото езерото Аши, заещамо част от калдерата на едноименния вулкан Хаконе – ще направим кратко плаване там. Ще се качим на лифта, откъдето се откриват гледки към планината Фуджи. Ще видим и известната шинтоистка порта в езерото, както и Oshino Hakkai, „осемте извора“ в едноименното селище Ошино. По-късно се настаняваме в хотел за нощувка в района на град Фуджийошида, близо до езерото Кавагучико. Hotel Tominoko (или подобен)

16 март: Кавагучико – пагодата Чуреито – Мацумото – Такаяма (235 км, автобус)

Рано сутринта (тогава е най-подходящо за снимки там) се насочваме към пагодата Чуреито (Chureito Pagoda) и стискаме силно палци за ясно време, за да можем да направим хубави снимки на известния вулкан и символ на цяла Япония (разбира се, става въпрос за Фуджи).

След това се отправяме към вътрешността на острова и префектурите Нагано и Гифу. Ще посетим първо известния замък Мацумото – изграден в края на XVI век през периода Едо, той е един от най-красивите в страната (заедно с тези в Химеджи и Кумамото).

Накрая достигаме разположения в планинския район Хида град Такаяма, нощувка в Takayma Washington Hotel (или подобен).

17 март: Такаяма – Ширакава-го – Киото (320 км, автобус)

Сутринта ще посветим на стария град на Такаяма – един от най-добре запазените в Япония, известен в миналото като център на дърводобива и на майсторите-дърворезбари. След това ще продължим към района Ширакава-го и селището Огимачи, и неговите интересни къщи, изградени в стила gassho-zukuri – със стръмни сламени покриви (без пирони), предназначени за обилния снеговалеж през зимата... Безспорно, едно от най-автентичните места на островите. Постройките, както и тези в съседния район Гокаяма на префектурата Тояма, са обекти под закрилата на ЮНЕСКО от 1995 г.

В късния следобед достигаме Киото, първа нощувка тук. Keihan Kyoto (или подобен)

18 март: Киото

След закуска започваме същинското посещение на Киото, „хилядагодишната столица на Япония” (от 794 до 1869 г). Първо ще се отправим към една от най-живописните бамбукови гори в Япония – парка Арашияма в покрайнините на Киото. След това ще посетим знаменития Кинкаку-джи („Златен павилион“). Храмът е построен на брега на красиво езеро, има впечатляваща с хармонията си триетажна конструкция, а горните два етажа са покрити със златен варак. Продължаваме с Риоан-джи, може би най-популярният дзен храм в страната, известен с градината си с 15 камъка, разположени по такъв начин, че от който и ъгъл да бъдат гледани, винаги 1 остава скрит за окото. След това ще отидем до замъка Ниджо (ЮНЕСКО), един от най-добрите примери за архитектура от феодалната епоха в Япония. Ще завършим със свободно време из пазара Нишики и възможност за разходка в нощно Киото.

Нощувка в Keihan Kyoto (или подобен).

19 март: Киото – Фушими Инари – Нара – Киото (влак)

След закуската се отправяме на пътешествие извън Киото. Ще посетим комплекса Фушими Инари (основан в VІІІ-ІХ в), известен със своите хиляди яркочервени порти („тории”) по мрежата от пътеки, които водят през гориста местност към хълмa Инари. Ще продължим после към Нара (столица на Япония през VІІІ в), където са съхранени едни от най-старите и най-големите храмове в страната. Като най-ранната постоянна столица, тя е богата на исторически съкровища. Ще посетим една от най-хубавите и автентични градини в страната, както и емблематичния храм Тодай-джи (VІІІ в), считан за най-голямата дървена сграда в света. Ще се разходим из историческия парк в Нара. Вечерта се връщаме в Киото.

Нощувка в Chisun Premium Kyoto Kujo (или подобен).

20 март: Киото – Осака (влак)

Сутринта ще отидем до Старото Киото, където ще посетим красивия храм Kiyomizu-dera, а ще остане малко и за известния квартал Гийон.

Следобед се отправяме с влак към Осака. След като се настаним, ще се разходим из многоцветната Dotonbori – една от най-оживените улици в града, с множество магазини, ресторанти, барове...  Нощувка в Hotel Elcient Osaka (или подобен).

21 март: Осака – Хирошима (влак)

Закуска. После ще разгледаме известния замък-дворец в града (от ХVІ в) и също ще направим снимки от една от най-авангардните сгради в Осака – „УмедаСкай Билдинг”.

Следобед хващаме високоскоростния влак „Шинкансен” и се насочваме към Хирошима. Нощувка в Hotel MYSTAYS Hirosima Peace Park (или подобен).

22 март: Хирошима – Мияджима – Хирошима (лодка)

След закуска ще се разходим из мемориалния комплекс в Хирошима, който е най-характерната забележителност на града. Паркът обхваща над 120 000 кв. м. Неговите дървета, зелени площи и алеи за разходка са в рязък контраст с визията на модерната част на града. По обяд ще се отправим към малкия остров Мияджима, който се намира на по-малко от час път от Хирошима. Островът е известен със своята впечатляваща гигантска порта („тории”) във водата. Основните сгради на храма, чието име е Ицукушима, също са построени в морето. На острова се разхождат свободно сърни и елени, които са свикнали с вниманието на хората. Връщаме се в Хирошима.

Втора нощувка в Hotel MYSTAYS Hirosima Peace Park (или подобен).

23 март: Хирошима – Химеджи – Токио (влак)

Сутринта хващаме отново „Шинкансен”-а и се насочваме първо към Химеджи. Там ще посетим едноименния замък, считан за най-добрия пример за дефанзивна архитектура от феодалния период и определено един от символите на Япония. Построен още през първата половина на XIV век, той е и най-голямата и най-посещавана крепост в страната.

В ранния следобед продължаваме с влака обратно до Токио. Нощувка в APA Hotel Ryogoku (или подобен).

24 март: Токио – Нико – Токио (влак)

Рано сутринта се отправяме на еднодневно пътуване до Нико (Nikko) – комплекс от множество шинтоистки и будистки светилища, красиво разположени сред високи кедрови гори. Храмовете сякаш се сливат с природните дадености наоколо, а художествената им стойност и пищност отразяват могъществото на шогуната Токугава от периода Едо (1600 – 1868 г) – неслучайно тук се намира и гробницата-мавзолей на Токугава Иеясу.

После се връщаме към Токио, нощувка в APA Hotel Ryogoku (или подобен).

25 март: Токио

Свободен ден в Токио, никога не е излишен за този град... Можем да отидем до Хама Рикю – приятна градина в центъра на града, възникнала през периода Едо като място за лов на шогуните. На един от островите има и павилион за чаени церемонии... Вечерта ще посетим известното улично кръстовище Шибуя и статуята на кучето Хачико, чакало вярно (чак до смъртта си) появата на своя стопанин.

Нощувка в APA Hotel Ryogoku (или подобен).

26 март: Токио и отпътуване към България

Още малко свободно време в града, след това трансфер към летището за полети обратно към България, с прекачване.  

                                                                                                            

                                                                                                          

27 март 2024: Пристигане в София

Кацане в родината по някое време следобед... Добре дошли у дома!

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram