ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

ПЪТУВАНЕ ДО КРАЯ НА ЗЕМЯТА И ОБРАТНО – АРЖЕНТИНА, ЧИЛИ и БРАЗИЛИЯ – няма места

ДО КРАЯ НА ЗЕМЯТА И ОБРАТНО – няма места image

От: 04.02.2024 До: 23.02.2024

19 дни / 17 нощувки

Цена: 4 497 EUR

PDF/DOC: Изтегли програмата в .PDF

Ще се запитате защо така сме кръстили програмата си... Ето отговора:

Първо, защо най-красивите – ами защото отиваме в Патагония, най-дивото място на любимия ни континент Южна Америка, наричана често Краят на света... Чакат ни най-красивите национални паркове на южна Аржентина и Чили – Торрес дел Пайне и Лос Гласиарес, с техните изумителни ледници, езера и остри зъбери – невероятен простор и дивотия, и почти никакви туристи по пътищата... Един немалък лукс през XXI век. Разбира се, ще отидем и малко по-нататък, до архипелага Огнена земя, който е още пó на юг... Ще видим Ушуая (Аржентина), най-южният град на планетата ни, където ще се разходим и из пролива Бийгъл. Няма да пропуснем и района около градчето Ел Чалтен и върховете на Фиц Рой, достатъчно време за преходи и изумителни гледки ще имаме там...

След това – на танго и готино червено вино в Буенос Айрес и оттам към водопадите Игуасу, което пък е най-красивото място на света, по нашата ранглиста... За финал – Рио де Жанейро! Казват, че Бог създал Земята за 6 дни, а 7-ия посветил на Рио... Ще видите сами... Ами това е, вижте по-долу за какво става въпрос.

Програма:

04 февруари 2024: София – Амстердам – Буенос Айрес (полети)

Полети на Bulgaria Air и след това KLM от София през Амстердам до Буенос Айрес, с излитане в 07:00 ч, около 12 часа престой в Холандия (дааа, ще трябва до някой от музеите да скочите) и кацане в Южна Америка сутринта на следващия ден.

05 февруари: Буенос Айрес

Сутринта пристигаме в Аржентина около 07:25 ч. Посрещане и трансфер до града. Започваме с обиколката на прекрасния Буенос Айрес... Ще видим най-интересните места на града – красивите паркове и градини на кварталите Реколета и Палермо, театъра Колон (считан за една от 5-те оперни зали с най-добра акустика в света), главния площад Пласа де Майо (Plaza de Mayo), градската катедрала, главния булевард „9-ти юли“ (9 de julio), площада и сградата на Конгреса, както и много други сгради с архитектурна и историческа стойност. Обиколката ще продължи с квартала Сан Телмо – един от най-старите в града и резиденция на местната аристокрация до края на XIX век. След това ще посетим квартала на италианските имигранти Ла Бока и най-колоритната уличка в града – Каминито! За финал ще отидем до крайречния район Пуерто Мадеро, най-модерната част на Буенос. Нощувка в Hotel Pulitzer (или подобен).  

06 февруари: Буенос Айрес – Ушуая (полет + 60 км по земя)

Сутринта полет от Буенос до Ушуая – най-южният град на света! Разходка из националния парк Tierra del Fuego (в превод от испански Огнена земя). Красиви езера и праисторическа гора, всичко това покрай пролива Бийгъл, ще идем и до края на най-дългата магистрала на света – PANAMERICANA, 17500 км, тръгваща от Аляска на север. После – обикаляне на кръчмите из Ушуая, а тях си ги бива, повярвайте ми... Водачът ви ще се погрижи да ви напишат сертификати, че сте били на края на света. Нощувка в Patagonia Jarké (или подобен).  

07 февруари: Ушуая

Един по-спокоен ден... Разходка с корабче из пролива Бийгъл – до морския фар Les Éclaireurs и Sea lions Island, интересно е това круизче, с кеф ще го направим ако ни допуснат „бесните 50“. На юг от нас е чилийското островче Наварино, a отвъд него е и нос Хорн, а на север – Огнена земя. Ще видим малко добитък там – морски лъвове, пингвини, доста хвъркати, както и императорски корморани на остров Despard. Т.е. малко Animal Planet day. Patagonia Jarké (или подобен).  

08 февруари: Ушуая – Ел Калафате (полет)

Трансфер до летището и кратък полет на север към Ел Калафате, патагонската туристическа столица на Аржентина. Свободно време там – градът е готин! Нощувка в Kau Yatún Hotel (или подобен).

09 февруари: Ел Калафате – Пуерто Наталес (280 км)

Сутринта хващаме междуградски рейс до Пуерто Наталес – красиво малко градче на около 250 км от страната на Чили (разбира се, пресичаме и границата). Пристигаме в Пуерто Наталес в ранния следобед, свободно време. Нощувка в Hotel Big Sur (или подобен).

10 февруари: Пуерто Наталес – Торрес дел Пайне (200 км)

Тръгване сутринта за TORRES DEL PAINE, един от може би двата най-красиви национални паркове в Патагония (заедно с Лос Гласиарес). Почва по-истинската част на пътешествието – с джипове под наем из Патагония (е, поне за тези два дни). Пълна дивотия, малко хора и коли, безкрайни степи. Тук-таме по някое гуанако (първи братовчед на ламата, ама по-едричък, типичен за южните части на континента), нанду (втори братовчед на щрауса, по-дребен, също ендемичен за Патагония вид), много птици – фламинго в различни оттенъци на розовото, кондори не ви обещавам. И дивотия, още и още... Най-готиното на това пътуване...

Започваме разходките из парка с чудни гледки на езера, водопади, ледници – ще отидем и до известния ледник Грей (по желание – разходка с кораб по езерото до него). Ще разберете защо някои считат този парк за най-красивия в двете Патагонии, а пък чилийците го наричат „осмото чудо на света”. Нощувка в парка Торрес дел Пайне, Hostería Tercera Barranca (или подобна).

11 февруари: Tоррес дел Пайне – Пуерто Наталес (180 км)

Днес ще направим трекинг в парка, общо около 7-8 часа ходене, до изумителната гледка от El Mirador на Tres Torres („Трите кули”)… Много е яко. Привечер – обратно в Пуерто Наталес. Нощувка пак там, хотел Hotel Big Sur (или подобен).

12 февруари: Пуерто Наталес – Ел Калафате (280 км)

Хващаме пак автобус Пуерто Наталес – Ел Калафате. Пристигаме там в ранния следобед, свободно време в градчето там, заслужена почивка. Mirador del Lago Hotel (или подобен)


13 февруари: Ел Калафате – Перито Морено – Ел Чалтéн (370 км)

Сутринта тръгваме за един от най-красивите ледници въобще в света – Перито Морено, превърнал се в символ на цяла Патагония. Бяло-сините му  стени се издигат на близо 90 м над водите на Lago Argentino. Първо ще наснимаме този леден гигант от платформите в парка, а после ще направим и разходката с корабче по езерото. Перито Морено е част от националния парк Los Glaciares, най-големият по площ в страната.

След това се насочваме към Ел Чалтéн (на 200 км) – още едно симпатично градче (да на кажа, направо селце). Пристигаме там привечер, а после ни чака яко ядене на прекрасни телешки стекове, полети с вино от Мендоса... Нощувка във Vertical Lodge (или подобна).

14 февруари: Ел Чалтен

Трекинг в района на Фиц Рой и по-точно до мирадора Laguna de los Tres – общо около 9-10 часа, не е малко... Чудно приключение и много красоти. Да се молим да ни се открият гранитните кули на върха (висок 3360 м), защото през някои от годините сме виждали само частично или дори нищо от панорамата! По пътеката нагоре се минава и през праисторическа гора. Вечерта, пак стекове и вино, много тежко... Vertical Lodge (или подобна)

15 февруари: Ел Чалтéн – Ел Калафате (220 км)

Още един трек, но по-лек (5-6 часа) – до Laguna Torre гледката към знаменитите скални игли на Cerro Torre – пак недалеч от Фиц Рой, но малко пó на юг. Връщаме се следобед и трансфер обратно до Ел Калафате. Нощувка в Mirador del Lago Hotel (или подобен).

16 февруари: Ел Калафате – Буенос Айрес (полет)

Трансфер до летището за полет обратно на север към Буенос Айрес. Пристигане по обед и трансфер. Време за заслужен релакс в аржентинската столица, след обиколките из Края на земята и оттатък него... Още разходки из града, знам къде да обиколим или ще ви кажа къде да идете сами… Вечерта продължаваме с волната програма, по желание – танго шоу. Истинска наслада за сетивата! Hotel Pulitzer (или подобен)

17 февруари: Буенос Айрес

Още един в Буенос. Ако някой иска да прибави още една държава в колекцията си, ще му купим билет за ферибота до Колония дел Сакраменто или Монтевидео в съседен Уругвай… Добра идея е... Генерално, Буенос е по-готин, но не е лошо да се отскочи и и от другата страна на Рио де ла Плата.

Още една прекрасна нощувка в Буенос, Hotel Pulitzer (или подобен).

18 февруари: Буенос Айрес – водопадите Игуасу (полет + 30 км по земя)

Ранен сутрешен полет от Буенос до Пуерто Игуасу, градът от аржентинската страна на водопадите Игуасу – може би едно от най-красивите места на света (и номер 1 по нашата ранглиста). След пристигане, разглеждане веднага на водопадите от аржентинска страна, със задължителната атракция (по желание, де J) – возене с лодка под водите на Тримата Мускетари и Сан Мартин! Разбира се, ще видим отблизо и Garganta del Diablo – най-големият и буен водопад, в „сърцето“ на подковата... Е, тъкмо ще можете и вие да направите преценката – Патагония или Игуасу ви харесват повече. Трансфер през границата и нощувка в хотел от бразилска страна, Hotel Nadai (или подобен).

19 февруари: водопадите Игуасу

Разглеждане на Игуасу и от бразилска страна, двойно по-кратка е разходката този ден, но гледките са още по-впечатляващи. Да, и понеже ще имаме свободно време от обед насетне – ще предложим различни опции, като посещение на Парка на птиците, тур до първата по генерирана електроенергия в света ВЕЦ Итайпу (втора по инсталирани мощности след китайската Три Клисури) или пък полет с хеликоптер над водопадите... Втора нощувка тук, Hotel Nadai (или подобен).

20 февруари: водопадите Игуасу – Рио де Жанейро (полет)

Рано сутринта полет от Фоз до Игуасу е до Рио де Жанейро. Посрещане и трансфер. Добре дошли в Рио де Жанейро! Мега топ! Да, Буенос със сигурност е най-европейският, но Рио без съмнение е най-красивият град на континента... Ще започнем почти веднага с тура на града – ще посетим хълма Корковадо със статуята на Исус Христос (по стечение на обстоятелствата и едно от новите 7 чудеса на света), скалата Захарното хлебче (Pão de Açúcar), ще видим някои от най-известните плажове като Ипанема и Копакабана, а ще минем и покрай митичния стадион Маракана и Самбодрома – мястото, където се провежда световноизвестния Карнавал в Рио. Следобед вероятно ще остане и някакво свободно време (а може би не)... Нощувка в Hotel Arena Leme (или подобен).

21 февруари: Рио де Жанейро

Още един свободен ден в Рио – няма да коментираме дали има смисъл да от този ден... J По-добре е да си сипем по една кайпириня за начало... Кеф, релакс, купон... Втора нощувка в Hotel Arena Leme (или подобен).

22 февруари: Рио де Жанейро – излитане към Европа (полет)

Трансфер до летището и международни полети обратно към Стария континент следобед.

23 февруари 2024: кацане в Европа – София (полет)

Пристигане в Европа. Ако има подходящи връзки – още на същия ден полет до София. Добре дошли у дома...

харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram