ТОВА Е САЙТ ЗА ХОРА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ. НИЕ НЕ ПРЕДЛАГАМЕ САМО ЕКСКУРЗИИ, НИЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...

ПРИРОДНИТЕ (И НЕ САМО) СЪКРОВИЩА НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ Изтегли програмата в .PDF

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
Американски прелести image

От: 18.05.2019 До: 03.06.2019

16 дни / 15 нощувки

Цена: 2719 USD + самолетния билет

Огромна и смайващо разнообразна, Америка разполага с богата колекция от чудеса на природата и цивилизацията – от кипящите улици на големите градове, до планините, горите и равнините, покриващи обширни части от континента. Това е държавата на ярките светлини – родно място на Лас Вегас, Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Лос Анжелис, Сан Франциско, Маями – името на всеки от тези метрополиси, поражда у нас хиляди асоциации свързани с кулутра, известни личности, небостъргачи, забавления... Това е и страната на безкрайните хоризонти и класическото пътуване по земя (т.нар. road trip) – където 6 милиона км шосета минават покрай червени каменни пустини, причудливи геоложки форми, заснежени върхове и плодородни поля с пшеница и царевица, простиращи се до където стига погледът.

Това са Съединените американски щати: 50 различни територии (и състояния на духа), разположени върху почти 10 милиона квадратни километра – около 4700 км е разстоянието от Ню Йорк до Лос Анджелис, и още толкова до Хаваи. Докато ние определяме населението сборно като "американци", Щатите не са се превърнали все още в хомогенна нация, въпреки медиите, разрастването на градовете, моловете и веригите от ресторанти за бързо хранене. Във всеки регион се говори със специфичен акцент, хората имат типични храни и местен любим спортен отбор, както и собствени политически и социални възгледи. Едно е ясно – влиянието на страната е толкова значимо във всяко едно отношение, че често отъждествяваме името ѝ с това на целия континент.

 

Редовете по-горе не са наше творение, а са взети от една Библия – не тази отпреди 2000 години, а Библията на пътешественика – Lonely Planet. Пред вас е програмата ни за САЩ в края на май и началото на юни.

Спретнали сме същата богата програма, каквато осъществихме и през 2018, като добавяме в нея Вкаменелата гора Escalante в щата Юта и отново отиваме в сезон, позволяващ да се видят множеството високи водопади в парка Йосемити в Калифорния! Ще преминем последователно през щатите, носещи прозвищата Empire State, Garden State, Grand Canyon State, Щатът на пчелните кошери, Silver State и Golden State. Оставяме на вас да откриете кои са те.

Чудехме се как да я наречем, може би нещо от сорта на „Природните красоти на Америка (и малко градска джунгла)”... За две седмици и малко отгоре искаме да ви покажем едни от най-интересните природни паркове на Запада – толкова красоти има там, че Гранда, измежду всички каньони, е просто един от тях... Но най-интересното на това пътешествие из Wild West-a е, че ще го направим с коли, които ние ще караме – тъпо би било да взимаме рейс или да летим като скакалци от място на място. Ако погледнете на картата – разстоянието от Финикс до Сан Франциско си е една трета от Америка, но ще го преодолеем без проблеми, стига да имате пътешественическия дух в сърцата си. Ех, готино би било да вземем няколко мотора Харли и да ги караме по ROAD 66... Найс, a?! Няма да ви изброявам тук всичките национални паркове и красоти, които ще видим, ще ги прочетете по-долу, включително и тези, които сме добавили в тази програма. Но можете да сте сигурни, че са удивителни места! А градската джунгла е представена от Ню Йорк, Лас Вегас (един апотеоз на кича, но ще бъдете изненадани да разберете, че освен казина и разврат, там има и немалко културни изкушения) и Сан Франциско. Трите дни в Ню Йорк ще са достатъчни, за да може човек да се потопи в атмосферата на Голямата ябълка. Поне един спектакъл на Бродуей, разходка из залива на Манхатън, обиколка на кръчми и барове... А пък за желаещите – ще им организираме да хвръкнат за 1 ден до Ниагара, за да видят един от по-малко интересните водопади (Игуасу е светлинни години над него по красота, но все пак – да отдадем заслуженото на Щастливеца – преди 120 години той не е ходил в Бразилия и Аржентина). И накрая – ще пробваме калифорнийско вино край протока Голдън гейт в Сан Франциско. Май много се увлякох в литературни творения, вижте по-долу. И добре дошли в прерията и каньоните на САЩ, готино е!

Програма:

18 май 2019: Отпътуване от София към Ню Йорк

Полети от София до Ню Йорк с прекачване някъде из Европа – доста са вариантите... Излитането от София е сутринта, а кацането е следобед или привечер. Свободна програма, лека вечеря в някое приятно местенце. Връщане в хотела и нощувка. Stanford NYC 3* (или подобен)

 

Добре дошли в един от градовете, който спокойно може да претендира за световна столица – център на търговия, мода, театър, изкуство, финанси, кулинария, образование, забавления, технологии... Основан от холандците в началото на XVII век с името Нови Амстердам и преименуван 40 години по-късно от англичаните, днес населението на градската част наброява 8,5 милиона (а на цялата метрополия – близо 22 милиона), което го прави най-многолюдния град в страната. Дом на артисти, магнати и имигранти от всички краища на планетата, Ню Йорк не спира да се променя. Огромен брой музеи, паркове и етнически квартали са пръснати из 5-те му района – Манхатън, Бронкс, Бруклин, Куинс и Статън Айлънд.

 

19 май: Ню Йорк

Ще направим това, което всеки нюйоркчанин прави – ще се впуснем по улиците му. Обиколка на Ню Йорк – централен Манхатън, Бродуей, Таймс скуеър, Емпайър Стейт Билдинг, Батъри парк. Свободно време следобед, музеят „Метрополитън” заслужава минимум няколко часа (ако не и цял ден). За не чак толкова големите любители на изкуството – разходка до Little Italy, Wall street или бившите-нови кули близнаци (Ground Zero). Вечерта – шоу на Бродуей (по желание, а и ако успеем да намерим билети). Нощувка в Stanford NYC 3* (или подобен).

 

20 май: Ню Йорк

За тези, които предпочитат природата, пред шумотевицата на големия град, предлагаме и еднодневна екскурзия до Ниагарския водопад (с полет Ню Йорк – летището край Ниагара сутринта и връщане вечерта). Зрелищен, голям, шумен, но все пак несравним с водопадите Игуасу, например. Вие ще решите дали заслужава, но да заповядат тези, които искат да зърнат това, което Алеко е видял преди 120 години.

За останалите – свободна програма в Ню Йорк, по желание – разходка с кораб из залива на Манхатън и около символа на града – Статуята на Свободата. Статуята е дар от френския народ по случай стогодишнината от независимостта на САЩ и изобразява римската богиня на свободата Либертас, облечена в тога, държаща факел  в издигнатата си дясна ръка и правна книга в другата. Висока е 46 м и днес е един от най-известните монументи в света. Следобед – кръчми и други местенца из Голямата ябълка… Последна нощувка в града, Stanford NYC 3* (или подобен).

 

21 май: Ню Йорк – Финикс – Седона – Флагстаф (полет + 300 км по земя)

Bye bye, New York, поемаме към истинското приключение на Запад. Сутрешен полет Ню Йорк – Финикс, Аризона. Кацаме около обед, няма какво да правим в този огромен по площ, но иначе така добре уреден и скучен град. Затова ще го ползваме само като отправна точка за нашето пътешествие. Взимаме коли под наем от летището и тръгваме на север към Седона – първите по-интересни скални образувания, които ще видим. Нощувка във Флагстаф, La Quinta Inn & Suites Flagstaff 3*  (или подобен).

 

Разположена сред впечатляващи червени варовикови скали в южния край на каньона Oak Creek, Седона привлича търсачи на духовното, лечители, хора на изкуството... Някои смятат, че мястото е център на невидими вихрушки, които разпръскват земната енергия. Едно е сигурно – комбинацията от природни дадености и мистицизъм прави Седона много интересна. На 5 км южно от града е разположен и Параклисът на Светия Кръст – модерен храм, построен в скалите през 1956 г., в стила на Франк Лойд Райт.

 

22 май: Флагстаф – Гранд Каньон (Южна страна) – Пейдж (320 км)

След закуска потегляме към Южната страна (Южен ръб) на Гранд Каньон. В много класации е определян като най-зрелищното и грандиозно творение на природата, но отново вие ще прецените заслужава ли реално да е №1. На любителите на силни усещания ще съдействаме да полетят с хеликоптер или малък самолет над каньона. Приключенците, които видяха от високо Гранд Каньон, твърдят че гледката е несравнима. Нощувка в Пейдж, Аризона. Days Inn & Suites by Wyndham Page Lake Powell 3* (или подобен).

 

Големият каньон наистина е огромен – дължината му е 446 км, ширината – 29 км, а дълбочината достига 1800 метра. Болшинството геолози смятат, че възрастта му е около 6 милиона години, а според други изследвания и доста по-стар – на поне 17 милиона... Прорязвайки пласт след пласт в постепенно издигащото се Колорадско плато, река Колорадо и притоците й са разкрили скали на възраст близо 2 милиарда години. Погледнете отвъд ръба му и ще се изправите пред невероятната сила на планетата, на която живеем. След като го видите веднъж, ще е трудно да сравните каньона с който и да е друг природен феномен...

 

23 май: Пейдж – Каньон на Антилопата – Монюмънт Вали – Моаб (450 км)

Ставаме рано и след закуска отиваме първо до така наречената “Horseshoe” или „Подковата” – нещо като U-образен завой на река Колорадо (по подобие на известния завой на язовир Кърджали), или казано по друг начин – меандър. Така ще избегнем (надяваме се) тълпите, но най-вече силните слънчеви лъчи.

Веднага след това, пак в близост до Пейдж, сме на организирана екскурзия с местен гид и камионче до Каньона на Антилопата. Имайте предвид, че в рамките на тези 4-5 дни в Аризона и Юта, ще видим много каньони и скали, но нали за това сме тръгнали? Обещавам, няма да сте разочаровани. Каньонът на Антилопата е формиран при ерозия на пясъчници и също попада в земите на Навахо. Почти нереалните скални „вълни” са дело на водата (и по-точно наводненията при силни валежи).

За следващото място в програмата ни може да не сте чували като име, но със сигурност сте виждали в поне 5-6 уестърна (и не само)... Тук са заснети кадри от известните холивудски продукции „Телма и Луис”, „Мисията невъзможна 2”, „Форест Гъмп”, „Имало едно време на запад”, „2011: Космическа одисея” и още много други. Става дума за Monument valley (в буквален превод – „Долината на монументите”). Продължаваме още на север, вече сме в Юта. Нощувка в малкото градче Моаб, в близост до Националния парк Arches. Big Horn Lodge 3* (или подобен)

 

Каньонът на Антилопата е най-популярният прорезен каньон в тази част от страната (подобен на известния Siq в Йордания, на входа на Петра). Този тип каньони са доста по-дълбоки (над 30 м), отколкото широки в най-горната си част (в някои случаи по-малко от 1 м). По време на дъждовния период, водата от валежите набира скорост и наноси и така дълбае мекия пясъчник. Постепенно коридорите стават по-дълоки, а острите ръбове се заглаждат, като така се формират причудливите вълнообразни форми на стените му.

Монюмент Вали се намира на границата между Аризона и Юта, отново в земите на индианците Навахо, и е известна със своите т.нар. buttes (произнася се „бютс”) – един от сиволите на американския Запад. Това са големи пясъчни скали, често с вертикални стени и заравнени върхове, подобни на малки плата. Червеният цвят на долината се дължи на съдържанието на железен оксид в скалите. Най-високите от тях се издигат на 300 м над земята и подобно на Белоградчишките скали също имат свои имена – „Трите сестри”, „Тотемният стълб”, „Палецът”, „Западната и Източната боксьорски ръкавици” и т.н.

 

24 май: Моаб – НП Арчес – НП Кениънлендс – Моаб (180 км)

В чест на Деня на писмеността и най-български по нашата класация празник ще посетим страхотните естествени арки на Националния парк Арчес (Arches National Park). Най-известните от тях са Деликатната и Двойната арка, както и други интересни скални образувания – „Балансираният камък”, „Трите клюкарки”, „Вавилонската кула”... След това продължаваме с Националния парк Кениънлендс (Canyonlands National Park) – най-големият по площ в Юта, чиито извиващи се каньони и извисяващи се над реките плата са достоен съперник на доста по-известния Гранд Каньон. Ще посетим най-лесно достъпния район от парка – Island in the Sky („Остров в небето”), където има множество „вюпойнти” и към останалите негови части. Втора нощувка в Моаб, Big Horn Lodge 3* (или подобен).

 

Националният парк Арчес е известен със своите общо около 2000 естествени арки и други интересни геоложки образувания, оформени в пясъчниците на Източна Юта. Площта на парка е 310 км2, а най-високата му точка – над 1700 м (при Elephant Butte). Територията му лежи върху дебел слой солни седименти, остатък от морски басейн, покривал тези места преди милиони години. Върху тях с течение на времето са се натрупали различни видове пясъчни скали, чийто съвременен облик е дело на ерозията и възходящото движение на подземната сол.

Със своите 1365 км2, Кениънлендс е най-обширният национален парк в щата Юта. Неговите многобройни каньони, скални игли, дълбоки кратери, величествени плата и скали, извисяващи се на 300 м над реките Колорадо и Грийн, сякаш ни пренасят милиони години назад, още при формирането на земната повърхност. Неслучайно американският писател Едуард Аби казва за парка: „най-странното, чудесно и магическо място на Земята – няма подобно на него никъде другаде”.

 

25 май: Моаб – Каньонът Брайс – Хърикейн (600 км)

Отправяме се към югозападното ъгълче на Юта, където първо ще спрем в парка Вкаменелата гора край градчето Ескаланте (Escalante Petrified Forest State Park), където, освен вкаменели дървета, могат да се видят фосили на растения и животни отпреди 150 млн. години. Следва атрактивният Национален парк каньон Брайс (Bryce Canyon National Park), чиито най-известни образувания са множеството скални игли, наподобавящи мелнишките пирамиди или  пясъчните комини в Кападокия, централна Турция. След това достигаме Хърикейн, Юта, нощувка в Super 8 by Wyndham Hurricane Zion 3* (или подобен).

 

Въпреки името си, каньонът Брайс не е каньон, а по-скоро серия от естествени скални амфитеатри, разположени на източния ръб на платото Понсугант. Най-типичните му форми са т.нар. hoodoos (много подобни на „Вълшебните комини” в Кападокия) – нещо като скални игли, образували се в резултат на ниските температури (паркът е разположен между 2400 и 2700 м надм. височина) и ерозията на седиментните скали под въздействието на течащите води. Скалите впечатляват със своите червени, оранжеви и бели цветове.

 

26 май: Хърикейн – Национален парк Зайон – Лас Вегас (315 км)

Днес ще разгледаме Националния парк Зайон (Zion National Park, точното му произнасяне на английски е „Зайън”). С две думи – малко трекинг, много красота и лек адвенчър. За да починем малко от паркове и каньони, след това потегляме към града на греха – Лас Вегас. Какво да кажем за това място – блясък, светлини, казина. Няма нужда от представяне. 2 дни ще отпочинем, ще купонясваме, ще заложим някой долар на рулетка или блек джек, ще видим прословутите фонтани пред бляскавия Беладжио... Две нощувки във TI - Treasure Island Hotel & Casino 4* (или подобен).

 

Главната особеност на релефа на Националния парк Зайон (с обща площ от 590 км2) е неговият каньон с дължина 24 км и височина на места до половин миля (800 м), като на територията могат да се видят още множество планини и хълмове, по-малки каньони, реки, прорези, плата, естествени арки, монолити и др. Уникалното му географско положение на границата между Колорадското плато, пустинята Мохаве и Големият басейн, обуславя богатато разнообразие от животински и растителни видове. Ще се изкачим (по желание) до известната скала Angels Landing (в буквален превод „Мястото, където се приземяват ангелите”) с височина 454 м, от където се разкрива чудесна гледка към каньона. Изкачването и слизането ще ни отнемат общо около 3 часа.

 

27 май: Лас Вегас

Вегас! Свободна програма – множество опции: атракциите на върха на най-високата кула и хотел в града – Stratosphere, влакчето тип roller-coaster около хотела New York-New York, някое от многото представления тип stand-up comedy с водещи известни актьори, представленията на Cirque du Soleil в някой от хотелите и т.н. Може да се разходим и до язовира Хувър, в колко филми сме гледали как хвърлят лошите от 220-метровата височина на стената. А преди няколко години построиха и мост с височина някъде към 300-те метра, откъдето може да се наблюдава огромното съоръжение. Хубаво е все пак нощните забавления да са умерени, щото на другия ден пак сме на път, е, няма как – изкуството изисква жертви!!! TI - Treasure Island Hotel & Casino 4* (или подобен)

 

28 май: Лас Вегас – НП Долина на смъртта – Риджкрест (450 км)

За пореден път в Националния парк Долината на смъртта! Той неслучайно е представян като най-горещия, най-сухия и най-ниския от множеството паркове в страната... Интересно е, а и разнообразието от пейзажи тук е огромно... Ще спрем на някои от известните „вюпойнти”, като Zabriskie point, Dantes view, Artists Drive и други. Напускаме територията му и ще спим в градчето Риджкрест, Best Western China Lake Inn 3* (или подобен).

 

Националният парк Долината на смъртта е разположен в източната част на щата Калифорния, по границата с Невада, като заема зоната между Големия безотточен басейн на север и пустинята Мохаве на юг. Известен е с голямото си разнообразие от природни форми и образувания – солници, пясъчни дюни, долини, каньони, бедленди и дори заснежени планини. Тук е и най-ниската точка в САЩ и втората най-ниска в цялото Западно полукълбо – Badwater Basin (-86 м; за справка – най-ниската на запад от Гринуич е Laguna del Carbón в Аржентина, -105 м). Любопитно е, че на по-малко от 140 км (и също в Калифорния) е разположен най-високият връх в страната извън Аляска – Маунт Уитни, 4421 м. С площ от 13 650 км2, Долината на смъртта е и най-големият национален парк в континенталните 48 щата...

 

29 май: НП Долина на смъртта – Марипоса (500 км)

Очакват ни каране до градчето Марипоса (Калифорния) – отправна точка за посещение на следващия ден на един от най-популярните американски паркове – Йосèмити. По пътя може да спрем за да видим секвоите в Sequoia National Forest. Ще останем 2 нощи в Марипоса, Калифорния. Best Western Plus Yosemite Way Station 3*

 

30 май: Марипоса – Национален парк Йосèмити – Марипоса (140 км)

Ще посветим целият ден на Йосемити – обиколка на основите забележителности на парка: покритата с борове и заобиколена от високи гранити долина Йосемити (където се стичат почти всички посетители на парка – близо 4 милиона на година), Tunnel View (най-известният viewpoint към долината), Glacier point, Wawona и Mariposa Grove – най-голямата гора от гигантски секвои в Йосемити. Втора нощувка в Best Western Plus Yosemite Way Station 3*.

 

Паркът е с площ от над 3000 км2 и се простира по западните склонове на планинската верига Сиера Невада. Определен за обект на ЮНЕСКО през 1984 г., Йосемити е известен с алпийския си пейзаж, гигантските секвои, множеството водопади, както и скалите с необичайни форми. Централната част от парка е заета от U-образната едноименна долина Йосемити, образувана от движещ се ледник. Скалите в парка са основно гранити, като най-известните образувания са „Ел Капитен” – една от най-популярните стени за катерачни маршрути в света, както и Half Dome  („Полу-куполът”), извисяващ се на 1444 м над нивото на долината.

 

31 май: Марипоса – Кармел – Сан Франциско (450 км)

Тръгваме към местността Big Sur – живописна крайбрежна ивица на Пасифика, южно от Сан Франциско. Ще спрем за обяд в симпатичното градче Кармел, известно с хубавото си вино, както и с факта, че кмет на града през 80-те, е бил Клинт Ийстууд. Продължаваме към Сан Франциско, където ще прекараме следващите два дни, Andrews Hotel 3* (или подобен).

 

01 юни: Сан Франциско

Обиколка на Сан Франциско – културната и финансова столица на Северна Калифорния. Основан от испански колонисти през 1776 г., градът бързо се разраства по време на Златната треска в средата на XIX век. С население от около 1 милион жители, днес той е вторият най-гъсто населен град в държавата след Ню Йорк и четвъртият най-посещаван от туристите. Известен е с хипи културата си, еклектичната архитектура, прохладните лета и честите мъгли, IT компаниите от най-висок калибър, електрическите трамваи и т.н. Ще видим: известните стръмни улици в кварталите Nob Hill и Russian Hill; емблемата на Сан Франциско – построеният през 1937 г. висящ мост Golden Gate, дълъг около 1200 м; Union Square; Chinatown и други. Втора нощувка в Andrews Hotel 3* (или подобен).

 

02 юни: Сан Франциско – международен полет към Европа

Свободно време сутринта, по обед – връщаме колите на летището и след това обратен полет към Европа.

 

03 юни 2019: Пристигане в България

Прекачване в Европа и кацане в България, добре дошли у дома...

Цената включва:

 самолетен билет за вътрешен полет Ню Йорк – Финикс;

  трансфери летище / хотел / летище в Ню Йорк и тур на града;

общо 15 нощувки по маршрута в хотели 3* (+ тук-таме и някой по-добър) – в Ню Йорк (3), Флагстаф (1), Пейдж (1), Моаб (2), Хърикейн (1), Лас Вегас (2), Риджкрест (1), Марипоса (2) и Сан Франциско (2);

рент-а-кар за пътешествието из западните щати за общо 12 дни (в Аризона, Юта, Невада и Калифорния) – модел Ford Fusion или подобен, по 4 човека в автомобил. В зависимост от разпределението на групата, може да предпочетем ванове (тип Dodge Caravan) за по 5 човека, добре са, а и побират повече багаж;

всички посочени в програмата посещения (освен избираемите такива);

тур до Каньона на Антилопата от Пейдж;

тур на Сан Франциско;

водач за цялото пътуване от българска страна;

медицинска застраховка с покритие 20 000 USD.

Цената НЕ включва:

самолетните билети за презокеанските полети – от порядъка на 780-880 EUR (в началото на януари), но може и по-евтини цени да се намерят;

такса за издаване на виза за САЩ от посолството на страната в България – 160 USD – вижте най-долу няколко наши наброски на тема виза...

повечето хранения (закуски, обеди и вечери) – в голяма част от американските хотели закуските се заплащат отделно на място и затова не са включени (все пак в почти всички хотели извън големите градове имаме закуска);

 входни такси по различните обекти и национални паркове – около 100 USD;

обиколка с корабче около Манхатън и до Статуята на Свободата (по желание) – около 40 USD, както и други опционни посещения в Голямата ябълка, а и в другите градове;

еднодневна екскурзия до Ниагара (по желание) – около 500 USD за двупосочен полет Ню Йорк – Ниагара – Ню Йорк, с всички трансфери и организиран тур до водопадите;

гориво за колите под наем, магистрални и паркинг такси (където има такива – в Калифорния най-вече), и някои допълнителни застраховки (по желание) – излиза по около 180-200 USD на човек;

бакшиши и разходи от личен характер;

доплащане за единична стая – на запитване, но цената е висока, тъй че по-добре си намерете другарче;

парите, които ще загубите на казино в Лас Вегас – Адвенчър Клуб не носи отговорност за това! Първопроходецът в хазарта на Дивия Запад спечели преди време колосалната сума от 30 $, но знаеше кога да спре!

Срокове за записване и плащане:

700 USD – при записване

1300 USD – до 18-ти март 2019

Остатъкът от сумата – до 18-ти април 2019

Какво да вземем:

Международен паспорт с валидност поне 6 месеца след крайната дата на пътуването.

Няколко думи за US визата

Ние ще ви изпратим списък с въпросите от електронния формуляр за виза, като след това на база вашите отговори от въпросника, ще попълним електронната бланка. Ще се опитаме да насрочим интервю в една дата за всички, ако не – ще стане на няколко пъти, това не е проблем. Ще приготвим необходимите документи от наша страна – самолетни резервации, хотелски резервации и др. Но от ваша страна е препоръчително да представите допълнителни документи, доказващи здрави връзки със страната си, заради които ще се върнате в родината след пътуването до САЩ – това могат да бъдат документи за имущество, банкови извлечения, документи, доказващи семейни връзки и др. ВАЖНО – няма 100% гаранция, че виза ще ви бъде дадена, но ако са спазени горните изисквания, не би трябвало да имате проблеми. Знаете, че тези 160$ се плащат напред, и ако /не дай боже/ има отказ – не се връщат! 
харесайте Advanture Club във facebook харесайте Advanture Club във google plus добавете Advanture Club във Instagram